Hur man monterar Motorcyklar

Det finns många skäl och situationer där det är nödvändigt att montera en motorcykel, inklusive skada till följd av en olycka, ett behov av en ny ombyggnad, anpassar och målning. Processen är densamma för alla cyklar. Det måste ske i en viss ordning och kräver en viss mängd mekanisk fallenhet. Endast grundläggande verktyg behövs, men en motorcykel lyft eller någon apparat som behövs för att höja och hålla cykeln ordentligt. Instruktioner
1

Höj och stödja ramen ordentligt. Installera den främre gaffelenheten genom smörjning av lagren sedan skjuta den stora stud ovanpå gaffelenheten genom hålet i ramen och sätta Locktight vätska (som håller bultarna från att vibrera loss) på de översta gängorna. Dra åt fästmuttern precis tillräckligt så det finns ingen upp eller ner rörelse. Dra åt muttern ytterligare 90 grader.
2

Montera bakre däcket genom att installera drivremmen eller kedjan över kedjehjulet innan du sätter hjulet mellan svingarmen. Flytta hjulet justeringsskruven så att den är tre fjärdedelar av vägen framåt och dra axeln bulten så att den sitter tätt. Kontrollera däcken luftas upp på denna punkt.
3

Installera fendrar och fotstöd med bultar och muttrar i lämpliga hål på sidan av ramen.

4

Installera kabelstammen med solenoiden nära batteriet och flätor i sitt rätta läge. Bakljuset pluggar går ovanpå bakskärmen, och generatorn ledningar hänger ner från mittstolpen. Placera tändaren antingen på den bakre stänkskärmen där det kommer att täckas av sätet eller på sidan av batteriet. Spolen ledningar installeras under den övre främre ramlisten som rymmer bensintanken. Montera spolarna under tanken plats och ta resten av selen framåt runt gaffeln till strålkastaren. Det kommer att vara ansluten till säkringen blocket i strålkastaren, och resten av selen är för trottel för startkontakten och manuella motorn cut-off switch. Den andra sidan är att blinkers, signalhorn och ljus. Hål är anordnade i ramen för alla komponenter.
5

Installera styret och stammar på den övre delen av gaffel i de hål som med stora muttrar och bultar. Montera strålkastare i hålen på gaffeln med korrekt storlek och muttrar, och anslut sedan de elektriska anslutningarna till säkringsplinten.
6

Montera gasreglaget på styret genom att trycka på den och fastspänning ner det, sedan koppla ledningarna i växlarna. Anslut kabeln för bromsljuset på höger handtag. Installera kopplingshandtaget genom att trycka den på styret och dra åt klämman. Anslut ledningarna på vänster handtag.
7

Montera broms stöd och bromsok på framhjulet med lämplig storlek bultar i de avsedda hålen. Montera broms slang till huvudcylindern på gasen genom att trycka slangen genom den medföljande hålet och dra åt banjoskruven.
8

Bring hastighetsmätaren kabeln vid sidan av gaffeln och lägg det nära ramen nära tanken platsen. Montera bakljus, bakre blinkers och främre blinkers i hålen på ramen. Anslut respektive pluggar på ledningsnätet.
9

Montera motorn i sin vagga genom att rada upp till motorfästen och bultning det i. Bolt förgasaren till motorn, sedan ansluta kablarna från gasen och choken till sina respektive platser på förgasaren. Skruva header rören rören till motorn, sedan skruva halsdukar till header rören.
10

Installera batteriet och koppla minuskabeln slut på motorblocket. Anslut kontakterna till generatorn och regulatorn. Installera varmtråd till startmotorn från höger terminal startmotorsolenoiden till de viktigaste singular terminalen på startmotorn. Placera muttern på anslutningarna.
11

Montera bränsletanken och slangarna till förgasaren. Montera hastighetsmätaren kabeln och klibb vid denna tidpunkt. Montera kedjan eller remmen till den primära drivkedjehjulet och justera den bakre däcket att sätta spänning på remmen och kontrollera hjulinställning mellan svingarmen. Dra den bakre bulten hjulnavet och mutter ordentligt.
12

Montera bakre bromsok och slang till huvudcylindern. Sätt bromspedalen och ställ in justeringen och bromsomkopplaren. Lufta bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106238.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.