CDI Motorcykel Motorspecifikationer

Motorcyklar, gräsklippare och flygplan använder kapacitiv urladdning tändningar. Motorcyklar med CDI-motorer har en elektronisk tändning genererar hög spänning för att driva ett tändstift i en kort tid. CDI-teknik ersätter punkt och kondensorsystemet tidigare använts av motorcykel motorer. Mekanik använder CDI box för att hjälpa till med cykel reparation. Mekanik
p Det finns två typer av CDI-motorer. Motorcyklar använder växelström CDI-motor. Tändningen genererar kraft genom att samla generator energi. En CDI enhet består av en trigger spole, en källa spole och en tändspole tillsammans med en svart låda. Addera Ström

spolar av en CDI motorcykel motor förstärka spänning 100 till 1 av. En avgift på 250 volt skickas via en CDI motormodul förstärks till 25.000 volt när systemet spolar mata ut avgiften. Avgiften är kraftfull men kortvarig, som varar 10 till 12 mikrosekunder.
Fördelar

CDI motorcykel motorer kräver minimalt underhåll på grund av brist på rörliga delar . När problem upptäcks, mekanik använda en ohm mätare för att mäta effekt. Mekanik ange CDI-systemet ger en mer exakt metod för uteffekt än föregående punkt och kondensor motorcykel tändsystemet.
Svårigheter

CDI motorcykel motorer har en begränsad gnistvaraktigheten . Vissa motorcykel modeller upplever en svår kallstart. Potentiella CDI-motor problem, som orsakas av intensiv motorns värme, kan orsaka en motorcykel motor att beslagta och misslyckas. En misslyckad CDI enhet är mycket dyrt att ersätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109834.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.