Felsökning av en CX500

Hondas CX500 motorcykel är en utan krusiduller pendlare modellen. Designad för att vara robusta, prisvärda och tillförlitliga, har CX maskinerna länge varit en favorit för kurirer och innerstaden ryttare på grund av motorcykelns förmåga att motstå missbruk. Även cykeln är berömd för sin legendariska pålitlighet, kan det utveckla problem som någon annan maskin. Efter några grundläggande felsökningssteg normalt hjälper till att isolera vanliga frågor. Instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset och försöker starta motorn. Om motorn inte kommer vev, kontrollera att startmotorn snurrar genom att lyssna på den på nära håll. Om det inte är, ta ut batteriet och ladda det. Återinstallera det efter en natts laddning och försöka igen, lyssna till startmotorn. Om batteriet är framgångsrikt snurrar startmotorn och motorn dras igång, kan problemet ha varit ett dåligt laddat batteri. Om startmotorn snurrar långsamt, även med ett fulladdat batteri, kan det vara så att borstarna i startmotorn är slitna. Startmotorn bör bytas.
2

Lyssna på centrala vev av motorn medan du skjuta tändningen. Om veven inte vänder, är detta sannolikt ett problem med starter kopplingen eller tomgångshjulet i växellådan. Dessa komponenter är bäst ersätts med en professionell om du inte är bekant med dem.
3

Kontrollera förgasarna genom att lossa den lilla skruvstiftet på undersidan som kommer att dränera något bränsle inuti. Om bränslet når förgasarna, kommer det dribbla från botten när skruven släpps. Lossa skruven, dränera bränslet, sedan ersätta den och försöker starta motorn innan du kontrollerar igen. Om det finns bränsle når förgasaren, kan den elimineras som källan till problemet. Om inget bränsle rinner från carb, är bränsleledningen är igensatt någonstans längs linjen. Avlägsna carb och raderna bränsle från tanken. Rengör allt noggrant och byt.
4

Ta bort tändstiften från toppen av motorn, och anslut kontakten till täten. Håll händerna rensa och håll spetsen på kontakten till en exponerad metallbit på cykelramen, bort från bränsletanken. Försök tändningen igen --- en liten blå gnista ska hoppa från spetsen av pluggen. Om det inte finns någon gnista, tyder det på ett fel med pluggen,. CDI eller befälhavaren tändningen
5

Kontrollera tips av pluggar för fukt eller överdriven förkolning. Om de är våta, då motorn kan översvämmas. Töm förgasarna med avloppet skruven och försök igen. Om de är kraftigt förkolnade, skrapa dem rena med en styv stålborste och starta motorn. Om detta inte fungerar, byt ut pluggarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111370.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.