Hur man installerar värmehandtag på en Honda VTX 1300

Handtagsvärmare är eftermarknaden modifieringar som kan installeras på snöskotrar, fyrhjulingar och motorcyklar som Honda VTX 1300. Det elektriska värmeelementet inuti greppen värmer upp för att hålla förarens händer varma under de kalla vintermånaderna. Vissa värmehandtag komma med en justerbar temperatur knopp, vilket gör det möjligt för föraren eller föraren att ställa grepp temperatur. Mest värmehandtag är utformade med ett värmeelement inkapslat i greppet själv. Saker du behöver
brukskniv
Citrus Cleaner Review stor nål
filtpenna
Grovt sandpapper
Långsam härdning (över natten eller 6 + timmar) tvåkomponentsepoxi
Trä hantverk pinnar
12-14 gauge wire
Kvinna spade trådanslutningsdon
ring trådanslutningsdon
Avbitare /strippor
Wire VECKARE
12 volt relä kontakt med 4 inlägg
22-24 gauge wire
synål
Volt mätare
4 amp säkring
Lödkolv
Flux
Lödtråd
eltejp
Silikontätning
Plast buntband
Visa fler instruktioner
1

Klipp av de gamla Honda VTX grepp med en mattkniv. Ta bort eventuella limrester med citrus renare.
2

Gör ett litet hål i mitten av en av de uppvärmda-grepp avslutas med en stor nål så att luften kan strömma ut under installationen. Placera större grepp invändig diameter på gasreglaget hylsan att kontrollera sin passform, och mindre invändig diameter på på gashandtaget ärm. Om den uppvärmda handtag formas med upphöjda plast ribbor eller åsar på insidan, trimma revbenen eller åsarna ner med mattkniv tills handtagen lätt glida över gasreglaget ärmen och hantera ärm.
3 < p> Bestäm driftområdet för gasspjället twist åtgärder, eftersom det kan vara mer eller mindre än en 60 - eller 90-graders sväng. Med gasreglaget sortiment rörlighet i åtanke, bestämmer var du vill att den uppvärmda grepp externa ledningar för att gå. Markera med en tuschpenna på gasreglaget ärmen där ledningarna ska vara när gasspjället är stängt, eller off.
4

Sand gasreglaget fodral med grovt sandpapper. Slip större inre diameter uppvärmd grepp över gasreglaget hylsan för att kontrollera passform. Om passningen är för hårt, sand diameter gasen hylsan tills greppet kommer att glida över den utan att tvingas.
5

Bestäm var du vill trådarna att gå på icke-gashandtaget hylsa . Markera med en filtpenna där trådändar ska gå när du glider på dem. Slipa den icke-gashandtaget ärm. Slip mindre innerdiameterkraven uppvärmd grepp över den icke-gasreglaget hylsa att kontrollera passform. Om det är för hårt, sand ner diametern av den icke-gaspådrag hylsan tills det passar.
6

Mix tvåkomponentsepoxi enligt förpackningen instruktioner. Använd en trä hantverk pinne att tillämpa och sprida ut epoxin på utsidan av gaspedalen hylsan och icke-trottel ärmar. Placera inte epoxy i klorna själv, epoxi sprids jämnt i greppet som den glider på. Skjut värmehandtag på sina icke-gashandtaget och gasreglage ärmar handtag.
7

Rikta de yttre ledningarna med den position du markerat. Skjut greppet på gasreglaget hylsan fullt. Ta bort eventuell epoxi som byggs upp på utsidan när du har drivit greppet hela vägen på. Vänta tills epoxin att ställa eller bota.
8

Koppla bort batteriet när epoxy helt har härdat. Hitta en plats att installera reläomkopplaren på motorcykeln som är nära batteriet och tillgängliga såsom under sadeln. Undersök motorcykeln för att hitta tillbehöret elektriska anslutningen som du behöver för att komma
9

Strip 1/2-tums av båda ändar av två stycken 12 -. Eller 14-gauge wire. Sätt i ena änden av varje stycke i röret på änden av en ring kontakt. Crimp röret på viran med tråd crimpers. Placera den andra änden på varje tråd i den inre röränden av en spade-kontakt, en per tråd. Crimp anslutning till varje tråd med tråd crimpers.
10

Placera en av ring-kontakt på batteriets pluspol. Skjut spade kontakt i andra änden av tråden på positiva +3 terminalen av ett 12-volts relä kontakt. Placera den andra ringen kontakten på den negativa batteripolen. Skjut spade kontakten på den negativa -5 terminalen av 12-volts relä kontakt. Din 12-volts relä kontakten har ett numrerat kopplingsschema tryckt på sidan av sin bostad. De större kopplingsplintarna märkta "+3" och "-5" är för stora anslutningar strömkabeln som går till batteriet, 3 leder till positiva batteripolerna och -5 leder till den negativa batteripolen. De mindre kopplingsplintarna märkta "1" och "2" är för strömbrytarkabeln anslutningar som leder till de uppvärmda handtag.
11

Välj en av de två kablarna som leder från vänster och höger handtag. De två yttre ledningarna från varje grepp är inte polariserad, vilket innebär att de varken är positivt eller negativt, så det spelar ingen roll vilken av trådarna du använder för detta steg. Strip 1/2-tums av plast isoleringen från änden av vänster handtag tråd och rätt grepp tråd. Sätt i ändarna av trådarna i röret på toppen av en kvinnlig flatstiftet. Crimp använda tråd crimpers
12

Strip 1/2-tums av plast isoleringen från ändarna av en tre-fot bit 16 -. Eller 24-gauge wire. Sätt trådändar till en kvinnlig flatstiftet och crimp. Återanslut batteriet.
13

Hitta en tråd som kommer att vara en källa kopplas effekten, t.ex. en strålkastare tråd. Gör ett litet hål genom isoleringen av tråden med en nål och placera den röda proben av en voltmeter i hålet och den svarta proben på en bit jordat metallföremål för att testa kabeln för ström när tändningen är på. Tråden ska inte ha ström när tändningen är avstängd. Detta kommer att vara din makt tråd.
14

Stäng av tändningen och koppla bort batteriet. Skär strömkabeln. Strip 1/2-tums av plasten isoleringsmantel av strömmen tråd. Twist är en av plåten slutar av en 4-amp säkring och bostäder till strömkabeln. Twist den andra änden av strömkabeln till denna samma koppling. Twist den andra änden av säkringshöljet till ena änden av 16 -. Till 24-gauge tråd
15

Löd de tvinnade trådarna. Vira går med eltejp när de har svalnat.
16

Slå på motorcykelns tändning. Slå på voltmetern. Placera den röda proben av voltmetern på -5 terminal inlägget och den svarta proben på en grundstötning plats på ramen. Den bör läsas +12 volt eller nära det. När reläet slås på, kan du höra ett klick. Om reläet inte slås på, dubbelkolla alla anslutningar. Om den gör det, skjut kvinnliga flatstiftet av 16 - till 24-gauge wire på -5 terminal inlägget
17

Placera reläet i ett område där det kan säkert avger värme.. Fäst reläet med plast zip band.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110793.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.