Suzuki T500 Information

Den T500 var en av de mest framgångsrika och historiska modeller som någonsin tillverkats av Suzuki. Den T500 är mycket väl kända eftersom det var en av de första tillverkade lyckat två-takts motorcyklar som tillverkades i stora mängder. Den T500 var en av de motorcyklar som banade väg för framtida Tvåtaktsmodeller. Motor

Suzuki startade idén att tillverka tvåtaktsmotorer i massa mängder. Den T500 var en modell som tillverkades från 1968 till 1975. Det presenterade en motor som var 46 hästkrafter vid 6000 rpm. Motorn var en 492 cc motor som vägde 187 kg och toppade ut på 105 mph. Det var låg effekt och fick ungefär 30 och 40 mph.
Pris

Den främsta anledningen till att T500 var så populär --- tanke på att tvåtaktsmotorer är mindre kraftfull än andra 4 takts motorer --- var prissättningen. Sedan två slag erbjuds mindre, i avseende på motorn och tillbehör cykel, de säljs till ett lägre pris. Motorcykeln marknaden hade länge dominerats av cyklar som ansågs "lyx cyklar" av de flesta människor, men när T500 producerades, var den tillgänglig för ett bredare spektrum av människor. Priset varierade ungefär från $ 500 till $ 1750.
Cobra

Cobra var den ursprungliga modellen av T500. Produktionen startade 1968, det innehöll ett 60-tal japansk stil som hade en "vattenmelon"-stil bränsletank kombinerat med en velour sits och en liten, kort hjulbas. Denna ursprungliga modellen var början till utvecklingen i tvåtakt popularitet. Den ursprungliga Cobra var ofta jämfört med fyra slag på grund av dess prestanda, men var mycket billigare och lättare.
Titan

Titan var nästa modell av T500 som producerades. Titan-modellen innehöll flera förändringar under sin föregångare, Cobra. De mest uppenbara förändringarna är till utseendet. Bränsletanken omvandlades från ett stort och skrymmande japansk stil till en brittisk design som var mycket mindre. Stänkskyddet, sidokåpa och oljetank också omgjorda. De stötdämpare hade utsatt fjädrar och nya barer, instrument och Grabbräcken tillverkades. Titan var en mycket flashier version av T500 än var tidigare versioner.
Alternativa versioner

Från 1971 fram till 1975, fanns det flera olika versioner av T500 som var byggas. Den T500R producerades 1971 och inkluderade metallen "Suzuki" emblem som återstod på alla framtida versioner av cykeln. Den 1973 K-modellen ingår en större olje-växellåda --- omkring 1400 cc. K-modellen är praktiskt taget identisk med alla framtida modeller, som inkluderade L och modeller M.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107249.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.