DIY Motorcykel Gel Seat

De flesta motorcykel säten är bekväma nog för korta resor, men kan bli en verklig smärta i bak under längre turer. En av lösningarna är att byta ut sätet med en eftermarknad gel sits, som använder en polymer gel att skingra ryttarens vikt jämnt och förneka vibrationer. Tyvärr är dessa säten är mycket dyra. Som ett alternativ, kan ditt lager sits modifieras med en gel insats för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Måttband
Gel sittdyna
Flat skruvmejsel
Märkpenna
Vinkelslip
Spray-on självhäftande
Scissors
1/4-tums öppencellig skumark
Kraftig häftapparat
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln från din motorcykel och mäta bredden och längden. Skaffa en dyna gel sits, med dina mått för att bestämma önskad storlek.
2

Vänd på sätet och ta bort höljet. De flesta klädslar är säkrade genom klamrar runt den inre läppen av sätesplattan. Ta bort häftklamrar som använder en flat skruvmejsel och dra bort locket.
3

Vänd stolen över, rätt sida upp, och lägg geldynan över sätet. Använd en märkpenna för att spåra konturerna av geldynan mot sätet skum. Markera alla andra områden av stolens skum som man vill ta bort för komfort skäl. Ta geldynan.
4

Använda en vinkelslip, ta bort skummet från de markerade områdena. Använd långa, avsiktliga rörelser för att avlägsna små mängder skum vid en tidpunkt, dra kvarnen mot dig. Stanna ibland och testa-fit geldynan på trimmade området. Fortsätt trimning skummet tills geldynan passar jäms inom önskat område. Avlägsna skummet från alla andra markerade områdena.
5

Spraya trimmade urtaget i sätet skum och botten av gelén dynan med ett bindemedel. Låt limmet satt för en minut och placera geldynan mot sätet skum.
6

Med hjälp av en sax, skär ett ark av 1/4-inch skum med öppna celler till formen av sätet. Spraya den övre delen av sätet och gelplattan med spray-on vidhäftningsmedel och låt stelna i en minut. Lay arket av skum med öppna celler över sätet och gel pad. Låt hela sätet för att härda i minst en timme.
7

Re-täcka sätet med den ursprungliga sittunderlag. Välj en kant på locket och dra ner tätt över sittunderredet. Fäst klädseln i stekpannan med hjälp av en kraftig häftapparat. Upprepa på motsatt sida av sätet. Arbeta dig runt sätet, dra sittunderlag ner ordentligt och häftning den till sittunderredet. Suppleant från sida till sida med varje märla tills hela locket fäst vid sittplattan.
8

tillbaka sätet på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107292.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.