Tips om kurvtagning på Superbikes

Ta hörn på någon form av motorcykel är annorlunda från kurvtagning i någon annan form av transport som du arbetar med hastigheter du är van att bara i en bil men med en teknik liknande den som används på en cykel . Superbikes är ännu svårare att behärska på grund av sin makt och att de föredrar att vara lutade i ett hörn i stället vände i. Som med alla delar av motorcykel, är nyckeln till att öva. Ändå bör flera pekare observeras. Lean Angle

Även Superbikes gillar att lutas i hörn, är det viktigt att inte försöka efterlikna det lutande vinklar som uppnåtts i professionell motorcykel racing, eftersom dessa cyklar är lättare och ryttarna mycket mer begåvade än vardagliga motorcyklister. Varje cykel har sina egna egenskaper, så det är viktigt att experimentera med hur mycket du kan luta in i hörnet. Försök att vara lite modigare varje gång tills du upptäcker gränsen mellan cykeln och din styrka. Addera Braking
p Det är viktigt att få fart hörnet posten rätt på någon motorcykel, eftersom det enda sättet att sakta ner genom ett hörn är att stå cykeln upp igen, vilket kommer att påverka din kurvtagning linje. Detta är återigen en fråga om att vara lite modigare i hörnen tills du har en bra känsla för de bromssträckor och hastigheten din cykel kan genomföra hörn.
Gears

Kontrollera att du är i rätt växel går in i hörnet så att du kan hålla hastigheten genom hörnet och ändå accelerera på avfarten. Försök aldrig att byta växel samtidigt gå igenom ett hörn.
Acceleration

Var försiktig på gasen när man går igenom ett hörn. Plötslig acceleration gör att bakhjulet att sparka ut, vilket kan leda till en olycka. Det är bäst att inte accelerera alls genom ett hörn tills du börjar stå cykeln tillbaka upp på avfarten. Men om du måste, inte bara skiftnyckel gaspedalen igen.
Däck

Se till att dina däck är i gott skick. Långa raka vägar på motorcyklar kan orsaka centrum av däcket att gå platt, vilket kan orsaka en ås på slitbanan som kan påverka kurvtagning.
Medvetenhet

Som ni dömer din linje genom ett hörn, vara medveten om trafiken runt omkring dig. Som tidigare nämnts, bromsning, växling och acceleration ska undvikas under kurvtagning, så det är viktigt att ta andra influenser i beaktande.
Pick Your Linje

Pröva för att uppnå en jämn linje genom kurvorna så att du inte behöver plocka cykeln upp och byta riktning mitt hörn. Inte bara är detta den säkraste och mest effektiva sättet att få igenom ett hörn, är det också den mest tillfredsställande för en ryttare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109668.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.