Dragen av en Yamaha YZ125

Yamaha YZ125 är en ultralätt motocross cykel med en encylindrig, tvåtaktsmotor, marknadsförs som en nybörjar cykel för unga ryttare. Yamaha började produktionen 1974 och det fortsatte genom minst 2011. Den innehöll ursprungligen en luftkyld motor, men Yamaha bytte till vätskekylning 1981. Det också ursprungligen kom med en stålram, men efter 30 år, bytte till en twin-spar aluminiumlegering version för att minska vikten. Kaross

År 2004 introducerade Yamaha en ram aluminiumlegering som stöds av en stål-stomme att ge en överlägsen effekt-vikt-förhållande med en torrvikt på 190 kg. Yamaha erbjöd YZ125 redo att tävla direkt ur lådan med sådana racing funktioner som styret ProTaper aluminium, gripdon sits och titan pinnar fot. Det fanns en löstagbar aluminium bakre hjälpram gjord med kvadratiskt tvärsnitt slang för att ytterligare sänka motorcykelns vikt.
Motor

Yamaha förstorade Mikuni TMX förgasare från 32 mm på luftkylda modeller till 38 mm på de vätskekylda versioner. Dess lilla 125 cc cylindervolym hindrade Yamaha från att matcha motorn med en fyrväxlad växellåda, används så att motorcykeln Maker fem-och sexväxlade växellådor. De 2009 och 2010 versioner matchas motorn med en tät utväxling sexväxlad växellåda. Motorn presenterade också motorcykeln Maker patenterade Yamaha System Power Valve, eller YPVS, med en vass-ventil utrymme för bättre off-the-line acceleration och kraft i mellanregistret. Den hade också en 10-rad-core, stor kapacitet radiator med fyra luftriktare för bättre kylning.
Bromsar och fjädring

Yamaha YZ125 mönstrade sitt bromssystem från YZ250F, med en 9,8-tums enda front skivbroms och en 9,6-tums bak skivbromsar. Yamahas hastighetsavkännande system presenterade 48 mm KYB inverterade gafflar med en kolvhastighet kontrollsystem för att styra dämpningskraften. Resan utbud av gafflarna var 11,8 inches. Den bakre upphängningen presenterade en justerbar ultralätt chock titan KYB med 12.4 inches av resor. Den bakre presenterade också en helt låst systemet olja rebound för bättre bakhjulet kontroll. Den främre däcket monterat på en 21-tums hjul och bakre däcket till en 19-tums hjul. Ursprungliga fabriken YZ125s var utrustade med Dunlop knölig däck.
Tillägg

Yamaha försökt ge ryttare med ökad komfort och möjligheten att ha mer frihet att flytta sin vikt på cykel genom att designa en gripare-stil sits och bränsletanken. Motorcykeln Maker breddas och mönstrad titan fotpinnar för bättre grepp samt. Lätta box-bultarna minskad kroppsvikt och gjort det lättare för ägarna att utföra underhåll. För att öka cykelns utseende, Yamaha accent kedjan med guld plattor. Det gav också ett brett tanklocket på 2,1-liters tank, en ljuddämpare och gjutna styret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111199.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.