Hur man tar bort en Swingarm Bolt

Ta en svingarm blixt från en motorcykel eller annat fordon kräver grundläggande färdigheter verktyg hantering och en liten kraft. Svingarm bultar är massivt stål med gängor på ena änden och en bult huvudet på den andra. Bulten skjuts genom ramen och svingarmen och hålls på plats med en stor mutter som dras åt till ett angivet antal av foot-pounds. Borttagning av svingarmen bulten kräver att du utöva några allvarliga kraft med skiftnyckel för att ta bort muttern, speciellt om muttern rostat fast på bulten. Användningen av penetrerande olja gör det lättare att avlägsna en rostig mutter som visas fryst på bulten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Gummihammare
Penetrerande olja
Visa fler instruktioner
1

Spray penetrerande olja på svingarmen muttern om den är rostig . Använd en penetrerande olja produkt som WD-40 eller FreeAll. Spraya muttern och låt oljan tränga in i rost.
2

Lossa svingarmens muttern. Applicera rätt socket och skiftnyckel till muttern och vrid moturs, använder din kropp att utnyttja skiftnyckel. Ju längre handtaget på skiftnyckeln, desto mer inflytande måste du lossa muttern.
3

Ta svingarmens muttern när den lossnar och kan br vände. Skruva loss muttern från svingarmens bulten, fortsätt vrida moturs. Ta bort alla brickor från bulten.
4

Utdrag svingarmens bulten. Med hjälp av en gummi-eller Rawhide mallet, knackar den exponerade änden av svingarmen bulten med måttlig kraft, kör den jäms med ramen. Fatta sedan utskjutande änden med stora tång och dra bulten från ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110408.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.