Hur man tar bort mellanaxeln Sprocket på en KLR-650

Kawasaki KLR 650 dual-sport motorcykel var avsedd för ryttare som tycker om att rida på asfalterade vägar, men med en hälsosam dos av off-road körning. Liksom de flesta motorcyklar, använder KLR 650 en kedja-och-drevet drivsystemet att driva motorcykeln framåt. I de flesta fall kommer den bakdrevets ta den värsta stöten av skador orsakade av slitage och väg skräp. Däremot kan en sliten eller sträckt kedjan skada fronten, eller mellanaxel, tandhjul tänder, som kommer att bryta eller bära iväg till en vass spets. En utsliten drevet kan leda till att kedjan går av eller knäppa. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Flat skruvmejsel eller små pry bar
22 och 27 uttag mm
hylsnycklar
Låsbricka
Momentnyckel
Cotter pin
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Parkera KLR 650 på sin kick stand. Låt motorn svalna i minst en timme, om motorcykeln har ridit innan början.
2

bort mellanaxeln drevet luckan från vänster sida av motorn, nära vänster fot peg, med en 5 mm insexnyckel.
3

Bänd låsbrickan s vikkant från mellanaxeln drevet muttern, med hjälp av en skruvmejsel eller en liten pry bar.
4 < p> Engagera de främre och bakre bromsarna med hjälp av en assistent. Skruva mellanaxeln drevet muttern, med hjälp av en 27 mm hylsa och ett långt skaft hylsnyckel. Lossa bromsarna när muttern är lös. Dra låsbrickan bort av transmissionen mellanaxel och drev.
5

Lyft KLR 650 på dess centralstödet. Dra saxsprinten ur den högra sidan av bakaxeln, med en tång. Lossa bakaxeln muttern från höger sida av axeln, med hjälp av en 24 mm hylsa och en hylsnyckel.
6

Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås, placerade vid ändarna på båda sidor av svingarmen, med en 12 mm fast nyckel. Vrid båda Kedjesträckare bultarna motsols tre hela varv med en 12 mm fast nyckel för att lossa kedjan.
7

Lyft kedjan bort av mellanaxeln drevet, dra sedan drev bort av transmissionen mellanaxel för hand.
8

Skjut en ny mellanaxel kedjehjul på räfflorna vid basen av mellanaxeln, lyft sedan kedjan på drevet tänder. Slip en ny låsbricka på plats mot mellanaxeln kedjehjulet. Skruva mellanaxeln drevet muttern på plats för hand.
9

Vrid kedjan justeringsskruvarna medurs tre hela varv med en 12 mm fast nyckel för att spänna kedjan. Spänn kedjan muttrarna justerskruvar lås mot ändarna av baksvingen med en 12 mm fast nyckel. Skruva på den bakre hjulaxeln mutter på den högra sidan av axeln för hand. Sätt i en ny saxpinne i hålet längst till höger på bakaxeln. Böj pin ben ut med tång för att låsa bakaxeln muttern på plats.
10

Sänk KLR 650 på sin kick stand. Dra åt bakaxeln muttern till 69 foot-pounds, med hjälp av en 22 mm hylsa och en momentnyckel.
11

Engagera båda bromsarna med hjälp av en assistent. Spänn mellanaxeln drevet muttern till 72 foot-pounds, med hjälp av en 27 mm hylsa och en momentnyckel. Böj låsbrickan s flik mot sidan av mellanaxeln kedjehjulet mutter, med en platt skruvmejsel eller en liten brytjärnet.
12

Installera mellanaxeln kedjehjulet locket på den vänstra sidan av motorn, med användning av en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111335.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.