Hur Jet den Carb på en YFZ450

Yamaha YFZ450 är avsedd för kurs ridning. Men det är också mycket kapabel i skogen, på dynerna och nästan överallt. Förgasarbestyckning kommer i hög grad att påverka hur motorn presterar i alla dessa omständigheter. Den bestyckningen själva processen är relativt enkel, arbetet med att fastställa vilka jetplan för att installera och vilka inställningar du ska använda är lite svårare. Höjden, vädret och andra fordon modifikationer kommer att avgöra hur din förgasare ska sprutas. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Jet kit
Vehicle manuell
Visa fler instruktioner
1

Se till bränslet petcock är i avstängt läge. Lossa luften rutan och intaget klämmor boot så att förgasaren att vridas så att flottören skålen är vänd mot dig. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, ta bort de fyra skruvarna som håller flottören skålen på plats. Ställ flottör skålen åt sidan. Använd en vanlig skruvmejsel, ta bort jets.
2

Bestäm storleken av jetplan för närvarande i din förgasare. Den YFZ450 varierar från år. Om din quad har inrättats för MX Racing kommer jet storlekarna vara nära: Huvudmunstycke: 150-160 och Pilot Jet: 40-50. Numret kommer att stämplas på jet och vara synlig under ett förstoringsglas.
3

Bestäm varför du bestyckningen din förgasare. Också utvärdera de ändringar du har gjort på din YFZ. Om du kör med luft box locket och har gjort kamaxel modifieringar gemensamma för MX racing, då du kommer att behöva ge mer bränsle till motorn beroende på höjden och vädret där du är racing. Om du rider i dammiga områden vid mindre än full gas med luft lock på plats, då dina inställningar kommer att vara något annorlunda. Installera rätt storlek jets. Dra inte åt.
4

Placera float skål tillbaka på förgasaren och dra åt de fyra skruvarna. Flytta till den andra sidan av förgasaren och ta bort plasten toppen genom att ta bort Phillips skruvar som håller fast den. Dra ut membranet och sliden. Tips bilden upp och ner och ta bort nålen.
5

Bestäm vilken nål du ska använda. Olika bränslen injektionsnålar är utformade för olika hastigheter av accelerations-och gasreglage positioner. Rådgör med en lokal butik eller racing mekaniker om du är obekant med dessa. När typen av nålen har fastställts, också hitta den rätta klippet positionen. En nedre läge mot carb kroppen betyder mer bränsle på tomgång, mindre vid toppfart. En högre nålläge innebär mindre bränsle på tomgång och mer vid full gas.
6

Skjut önskade nålen med klippet i rätt läge tillbaka in i bilden. Sätt tillbaka luckan och membranet i förgasaren. Sätt tillbaka locket med skruvarna, men inte för hårt. Kontrollera läget för tomgång blandning skruv, vilket ligger nära float skål på botten av förgasaren. Använd en liten platt skruvmejsel, vrid skruven åt höger, tills den lätt sitter i förgasaren. Dra inte. Vrid skruven tillbaka önskat antal varv för din bestyckningen profil, vanligtvis runt två varv ut. Ju längre skruven vrids ut, desto mer bränsle som levereras vid låga hastigheter. Ju längre det slås in, desto mindre bränsle finns på tomgång.
7

Twist förgasaren tillbaka till sitt ursprungliga läge, och dra åt klämmorna som fäster den till luft rutan och insugningsröret. Starta din YFZ och ta det för en provtur, utvärdera dina resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111285.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.