Hur du ändrar ett tändstift på 2006 KX250F

Den KX250F hade Kawasakis primära 250 cc motocross motorcykel sedan 2002, med en design som skapades i samband med Suzuki Motor Corporation. År 2006 mottog KX250F en grund-up redesign som brutit sina band med Suzukis RMZ250. Denna förändring påverkade även sättet efter race förändringar tändstiftet och flera andra underhållsåtgärder utfördes. Detta kan vara problematiskt för en ryttare som har uppgraderats från en 2005 eller tidigare KX250F modell. Dock gör den enkla designen av KX250F det lätt att lära sig eller anpassa sig till den nyare modellen. Saker du behöver
10 och 12 uttag mm
Hylsnyckel
4 mm insexnyckel
16 mm tändstiftshylsor
NGK CR9E eller motsvarande tändstift
Wire gauge
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Stötta KX250F med ett sidostöd. Skruva loss sätet skruvarna från de övre bakre hörn sidan täcker, nedanför den bakre delen av sätet, med hjälp av en 12 mm hylsa och spärrskaft. Lyft sitsen från ramen och ställ den åt sidan.
2

Skruva den övre och båda nedre fästbultar från kylaren vanten, som ligger på båda sidor av tanken, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra radiatorn döljer bort från bränsletanken.
3

Vrid spaken bränsleventilen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "Off". Dra bränsleslangen bort av bränslet utlopp. Skruva loss den övre bulten bränsletanken, som ligger nära styrningen klämma, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva den undre fästskruven från basen av bränsletanken, med användning av en 4 mm insexnyckel. Lyft tanken bort av KX250F ram.
4

Dra ur gnista Hattplugg kabel, som ligger vid toppen av motorn cylinderhuvudet mellan rambalkar. Blås in tryckluft i tändstiftet s monteringsområde på cylindern höra att avlägsna lös smuts eller skräp. Skruva loss tändstiftet från topplocket, med hjälp av en 16 mm hylsa tändstift.
5

Mät nya CR9E tändstiftet s mellanrum, avståndet mellan centrum och elektroder sida på tändstiftet spets, med ett bladmått. Justera höjden på sidan elektroden med bladmått, om gapet är mindre än 0,028 tum eller större än 0,030 tum.
6

Trä nytt tändstift i motorn topplock för hand. Dra fast tändstiftet till 9.4 fot-pounds, med hjälp av en 16 mm hylsa tändstift och en momentnyckel. Tryck gnista Hattplugg kabel över änden av tändstiftet tills den snäpper på plats. Lätt ryck på tändstiftet kabeln för att se till att locket är ordentligt monterad.
7

Montera bränsletanken på KX250F s rambalkar. Skruva den övre fästskruven på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva fast den nedre fästskruven i botten av bränsletanken med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra åt övre monteringsbulten till 7,6 fot-pounds, med användning av en 10 mm hylsa och en momentnyckel. Skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp under vänstra sidan av tanken.
8

Montera radiator vanten på bränsletanken. Skruva höljessektionerna monteringsbultar på plats med 10 mm hylsa.
9

Skjut krokarna inbyggda i botten av sätet på konsolerna inbyggda i KX250F ram. Skruva sitsupphängningen bultar på plats i bakre hörnet av sidokåpor, med 12 mm hylsa.
10

bort sidostödet och ställa spaken bränslekranen till "On" läge innan ridning KX250F.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111286.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.