Bajaj Pulsar Historia

Den Bajaj Pulsar är en linje av motorcyklar produceras av indiska biltillverkaren Bajaj Auto. Mer än 1 miljon Bajaj Pulsarer har producerats, säljs främst i Indien där motorcyklar är en vanlig form av dagliga transporter. Den Bajaj Pulsar har varit tillgänglig för försäljning i Indien sedan 2001. Även om alla Bajaj Pulsarer är konstruerad på liknande sätt, är den tillgänglig med en rad olika motoralternativ. Origins

Bajaj Pulsar ritades gemensamt av Bajaj Auto och Tokyo FoU, en japansk designfirma med andra framgångsrika motorcyklar under sitt bälte. Utvecklingen tog flera år och var en kostsam företag, sätter ekonomiska framtid Bajaj Auto på spel. I slutet av 1990, var den indiska marknaden för motorcyklar domineras av mindre, mer effektiva modeller. Nyligen introducerade modellerna, men sålde bra trots större motorer och högre bränsleförbrukning. Detta ledde Bajaj Pulsar utformas som en prestanda modell som fortfarande behållit en relativt låg kostnad. Riktar sig till unga köpare, det var en stor försäljningsframgång från dess införande. På ett sätt, revolutionerade Bajaj Pulsar marknaden för motorcyklar i Indien, vilket ryttare att förvänta sig högre prestanda och betyg ström även från blygsamma, nybörjar cyklar. Addera First Bajaj Pulsarer

initiala Bajaj Pulsar var tillgänglig med antingen en 150cc eller 180cc motor. Båda var encylindriga, luftkylda motorer. Den Bajaj Pulsar var mycket enkelt konstruerad, med enbart fjädrar som stötdämpare och ett enda tändstift. Valfria funktioner var få, men ingår ett elektroniskt tändsystem. Skivbromsar, standard på Bajaj Pulsar, var ett stort försäljningsargument som, fram till den tiden, hade de oftast varit reserverad för högre slutet modeller.

De tidiga Bajaj Pulsarer var mycket populär, både för deras utseende och prestanda. År 2003 kommer 150-250cc marknaden klassen var fast etablerad och köpare var inte längre villiga att spendera mer pengar för en högre prestanda motorcykel. Med utgångspunkt i sin försäljning framgång, började Bajaj Auto en rad förbättringar som skulle hålla Bajaj Pulsar romanen och kommersiellt gångbar i många år framöver.
Evolution

2002 års modell Bajaj Pulsarer var identiska med 2001 modeller. För 2003 sattes Bajaj sin nya Digital Twin Spark Ignition (DTSi)-systemet till 150cc och 180cc motorer, tillsätta en liten mängd ström samtidigt faktiskt förbättrar bränsleekonomin. Nästa rad förändringar kom 2005 med införandet av 17-tums hjul på Bajaj Pulsar (en första för en indisk motorcykel maker). Bajaj sänkte också ramen för bättre hantering och en mer låg-slung utseende. Ytterligare motor uppgraderingar gav nya Bajaj Pulsar så mycket som 16,5 hästkrafter. Pneumatiska stötdämpare tillsattes också att följa våren-baserade avstängningen.Den 2006 Pulsar är känd för införandet av en ombord diagnossystem med en LCD-skärm. Nya lampor inklusive en reviderad strålkastare och blinkers tillsattes också för 2006.
Senare modeller

De första nya stora versioner av Bajaj Pulsar erbjöds under 2007. Dessa nya modeller presenterade 200cc och 220cc motorer och var känd som Bajaj Pulsar 200 DTS-I och Pulsar 220 DTS-Fi, respektive. De nya Bajaj Pulsarer sysselsatt bränsleinsprutning i stället för en förgasare. De nya motorerna var också oljekylda, i motsats till de luftkylda 150cc och 180cc modeller.

2009 Bajaj uppdateras de ursprungliga 150cc och 180cc modeller. Den 150cc Pulsar erbjöds med en speciell svart färg system och en 3-D logo. Liknande kosmetiska uppgraderingar dök upp på 180cc Pulsar, som nu bedömdes vid 17 horsepower.Also nya 2009 var Bajaj Pulsar DTS-I, en högpresterande version av Pulsar 220cc modellen, som vid tidpunkten för dess debut, var den snabbaste motorcykeln finns i Indien.
Specifikationer

fem motoralternativ i Bajaj Pulsar har varit rankad så högt som 14 hästkrafter för 150cc motor, 17 hästkrafter för det 180cc, 18 hästkrafter för 200cc, 20 hästkrafter för 220cc och 21 hästkrafter för 220cc i DTS-I konfigurationen. Alla Bajaj Pulsarer användning Tub däck och fem-växlade. Front teleskopgaffel och en 52-tums hjulbas är också gemensamma för alla models.Depending om utrustningsalternativ, de flesta Bajaj Pulsarer väger in på under 350 pounds, vilket resulterar i en mycket god effekt-vikt-förhållande för sin klass.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106376.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.