Hur byta olja på en 1991 Harley Heritage

Grundläggande underhåll för en 1991 Harley-Davidson Heritage Softail Classic motorcykel är ganska enkelt, ofta inbegriper tömning och byte av motorns oljeförsörjning och de vätskor som används vid överföring och primära enheten . Standard praxis för Harley-Davidson är att ändra överföringshastigheten och primära vätskor kör längs med oljan. Harley-Davidson ägare kan åstadkomma detta på en helg eftermiddag med vanliga handverktyg. Värmer upp motorcykeln och dess oljeförsörjning kan bidra till att göra uppgiften lättare, men tar sig tid att hitta de olika pluggarna innan att förhindra att bränna dig på motorns yta. Saker du behöver Kundservice stå
Flat skruvmejsel
dropplådan
Shop trasor
3 QTS. 20W50 motorolja
T-27 och T-40 Torx skruvmejslar
1 qt. transmissionsolja
1 qt. primärfluid
Visa fler instruktioner
Motor olja och oljefilter
1

Montera motorcykeln på en tjänst står att hålla den i en vertikal position. Lokalisera oljetanken s dräneringsslangen på den vänstra sidan av ramen nedanför växellådshuset. Leta överföringsstickkontakten vätskan rinna under transmissionskåpan på vänster sida av växellådshuset. Hitta den primära kontakten vätskan rinna direkt under rundan derby locket på yttre primära luckan.
2

Skruva oljetanken s tanklocket. Lossa oljetanken s klämma dräneringsslang med en flat skruvmejsel och dra avtappningspluggen ur hålet. Tappa av oljan i en fångst pan. Rengör avloppsslangen och dess kontakt med en trasa. Skjut in kontakten i dräneringsslangen och dra åt klämman med en skruvmejsel. Addera 3

Skruva oljetanken s tanklocket. Lossa oljetanken s klämma dräneringsslang med en flat skruvmejsel och dra avtappningspluggen ur hålet. Tappa av oljan i en fångst pan. Rengör avloppsslangen och dess kontakt med en trasa. Skjut in kontakten i dräneringsslangen och dra åt klämman med en skruvmejsel.
4

Fyll oljetanken med 3 QTS. av färskt 20W50 motorolja. Skruva på oljepåfyllningslocket tillbaka till oljetanken.
5

Starta motorn och kontrollera oljeläckage vid olje tömningsslangen och oljefiltret. Stanna motorn och dra åt dräneringsslangen s klämma eller oljefiltret som behövs.
Transmission och Primära Vätskor
6

Lossa växellådans tanklocket. Ta transmissionshuset avtappningsplugg med en T-40 Torx skruvmejsel. Dränera transmissionsolja i en fångst pan. Rengör avtappningspluggen spets och dräneringshålet med en trasa. Skruva bort avtappningspluggen i växellådshuset och dra åt den med en T-40 Torx skruvmejsel.
7

Fyll i växellådshuset med 1 qt. färsk transmissionsolja. Skruva överföringens påfyllningslocket tillbaka på växellådshuset.
8

Ta bort alla tre skruvarna från den primära runda derby täcker och den primära avtappningspluggen med en T-27 Torx skruvmejsel. Tappa primärfluiden i ett avlopp pan. Rengör den primära s dräneringshålet och avtappningspluggen med en trasa. Skruva fast avtappningspluggen till det primära locket och dra åt den med en T-27 Torx skruvmejsel.
9

Häll friskt primärfluid i den primära luckan. Fyll primära tills fluiden precis når botten av kopplingen korgen på insidan av den primära luckan.
10

Placera derby locket på den primära luckan. Dra alla tre bultarna derby täck med en T-27 Torx skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107432.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.