Hur man ändrar överraskar på en 1992 Yamaha Motorbike

Yamaha motorcykel line-up 1992 ingick en mängd olika modeller, var och en med en annan fjädring setup. Medan alla Yamahas motorcyklar använde en teleskopisk framgaffel, några cyklar, såsom V-Max och Virago, utnyttjade en äldre stil twin bak inställning stötdämpare. Högpresterande modeller, liksom FZR-serien sport cyklar och YZ cyklar smuts, använde en mono-shock system. Idag har många av dessa stötdämpare bärs förbi deras premiärminister och kräver ersättning för att göra motorcykeln trafiksäkra. Även om uppgiften är ganska okomplicerad, kommer en Yamaha service manual ger de ytterligare specifikationer och detaljer som krävs av din modell. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Jack
insexnyckel ställa
Visa fler instruktioner
framgaffeln ersätter
1

Lossa främre bromsok montering bultar, bultar fender, framaxel muttern och axelmuttrarna nypa på undersidan av gaffelbenen, med hjälp av en hylsnyckel.
2

Höj framför motorcykeln, placeras med hjälp av en domkraft under motorn. Lyft upp motorcykeln på dess centrum står också, om de är utrustade med en.
3

Unbolt främre bromsoken och framskärmen, med hjälp av en hylsnyckel. Skruva framaxeln muttern, dra axeln ur gaffeln och framhjulet.
4

Lossa skruvarna gaffel nypa på övre och nedre klämmor styrning, med en hylsnyckel. Om motorcykeln är utrustad med clip-on stil styret, som monteras direkt på gaffelbenen, lossa styret "nypa bultar med en insexnyckel. Dra gaffelbenen ut från botten av styr-klämmor.
5

Skjut de övre rören i de nya gaffelbenen genom styr-klämmor tills toppen av röret är i jämnhöjd med toppen av den övre styrning klämma. Dra åt styrningen klämmor "nypa bultar med en hylsnyckel. Drag styret "nypa bultar med en insexnyckel, om det behövs.
6

Skjut den främre axeln genom gaffelbenen och framhjulet och skruva sedan axelns mutter på plats med en hylsnyckel. Sätt tillbaka framskärmen och bromsok, med hjälp av en hylsnyckel.
7

Sänk ner motorcykeln från uttaget och placera den på sin cykelställ.
Twin Rear Shock Absorber Byte
8

Lossa de bakre stötdämpare "övre monteringsmuttrarna på motorcykelns ram och de nedre skruvarna för bakre svingarmen, med hjälp av en hylsnyckel.
9

Höj motorcykeln med en domkraft eller lyft på dess centrum står, om de är utrustade med en. Placera en träbit under bakhjulet för stöd.
10

bort den övre muttern och nedre bulten från en av stötdämpare, med hjälp av en hylsnyckel. Dra bort stötdämpare av motorcykeln och ersätta den med en ny stötdämpare. Dra fästet skruv och mutter med en hylsnyckel. Byt resterande stötdämpare, enligt samma metod.
11

Sänk motorcykeln på sin cykelställ.
Mono-Shock ersätter
12

Ta motorcykelns lägre kåpor och alla paneler som kommer att begränsa tillgången till den bakre stötdämparen och svingarmen, med hjälp av en insexnyckel.
13

Skruva loss muttrarna från den bakre stötdämparens bultar på motorcykelns ram och den bakre svingarmen, med en kombination skiftnyckel och en hylsnyckel.
14

Höj motorcykeln med en domkraft eller lyft på dess centrum står, om de är utrustade med en. Placera en träbit under bakhjulet för stöd.
15

Lossa stötdämparens bultar med en hylsnyckel och sedan ta bort stötdämparen från motorcykeln. Montera den nya stötdämparen på den bakre svingarmen och dra det nedre fästet skruv och mutter med en hylsnyckel. Installera stötdämparens övre fäste på motorcykelns ram. Dra den övre infästning skruv och mutter med en hylsnyckel.
16

tillbaka de nedre kåpor och andra paneler bort tidigare, med hjälp av en insexnyckel. Sänk motorcykeln på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110468.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.