Hur man byter en Sportster drivrem

Processen för byte av drivrem på en Sportster skiljer sig från den traditionella processen att ersätta en kedja. Remdrivningar erbjuder jämnare acceleration och längre lögn än äldre kedjor, vilket är anledningen till Harley flyttat från att installera kedjor och började montera bälten på sina Sportsters. Även om processen är annorlunda, totalt sett är det inte svårare än att byta en kedja. Men även om du aldrig har gjort heller, det är något som även nybörjare kan lära sig. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Wire tie
Wrench in
skruvmejsel
Hammer
Avbitare
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna insexskruvarna som håller fast den bakre bromsok på ramen med en insexnyckel. Dra bromsoket bort rotorn och dra den från ramen med hjälp av en tråd slips.
2

Lossa och ta bort axel muttrarna på varje sida av axeln med skiftnycklar. Med axelmuttrarna lossas, tillbaka ställskruvarna bort att justera remspänningen med en skiftnyckel. Det finns en ställskruv bredvid varje axel mutter. Se till att du säkerhetskopierar ställskruvarna ut med lika rotationer. Detta kommer att hjälpa till att hålla din hjulet rakt under installationsprocessen.
3

Skjut bakhjulet framåt och ta bort drivremmen från bakaxeln remskiva.
4 < p> Kör axeln ur bakhjulet med en skruvmejsel och hammare.
5

Dra bakhjulet utanför Sportster.
6

Ta bort skruvarna som håller fast höger chock för swing arm med hjälp av en skiftnyckel. Tryck chocken uppåt och skjuta den från ramen med hjälp av en tråd slips. Detta håller chocken ur vägen medan du arbetar för att ta bort remmen.
7

Avlägsna insexskruvarna som fäster transmissionskåpan på vänster sida av Sportster. Detta exponerar transmissionsrulle.
8

Nå in genom hålet efter transmissionskåpan och dra drivremmen utanför transmissionsrulle. Dra bandet bakåt och ut ur transmissionen.
9

Skjut den nya remmen i hålet på baksidan av transmissionen och placera den över transmissionsrulle. Fäst plattan transmissionskåpan tillbaka till sändningen med hjälp av insexskruvar och insexnyckel.
10

Klipp tråden slips håller chocken till ramen. Säkra chock för swing arm med skiftnyckel och bultar.
11

Placera den bakre däcket innanför swing arm och plats drivremmen över den bakre remskivan. Se till att du gör det innan du kör axeln tillbaka i ratten.
12

Drive axeln tillbaka i ratten och tråd på axelmuttrarna. Dra inte dem på denna punkt.
13

Vänd bältet justerare ställskruvarna tills drivremmen är tight. Vänd varje skruv lika varv för att hålla hjulet rakt.
14

Dra åt axelmuttrarna med hjälp av nycklar.
15

Klipp tråden slips håller bromsoket på ramen . Skjut bromsok över rotorn och fäst den på plats med hjälp av insexskruvar och insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109566.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.