Hur man ändrar Vätska i en 2003 Harley Davidson Road King

De tre mest kritiska vätskor som används av en 2003 Harley-Davidson Road King är inrymda i motorn, primära enheten och transmission. Dessa vätskor måste tömmas och fyllas på regelbundet - Harley-Davidson rekommenderar 2.500 mil intervall - se till att din väg kungens komponenter för drivlinor får sin önskade smörjning. Att göra det är tillräckligt enkla för de flesta Road King ägare att ta itu med lite problem med ett fåtal verktyg. Saker du behöver Kundservice stå
Stor dräneringskärlet
Allen skiftnycklar
Torx drivrutiner
Shop handdukar
Tre avtappningspluggen O-ringar
Momentnyckel
bandnyckel
Oljefilter
3 liter 20W-50 motorolja
1 liter Harley-Davidson transmissionsolja
1 liter Harley-Davidson primärfluid
Visa fler instruktioner

1

Värm upp motorn i 3 till 5 minuter, låter den gå på tomgång på plats eller genom att ta Road King för en kort åktur. Stanna motorn när den har värmt och montera motorcykeln på en tjänst står att stödja den i upprätt läge.
2

Placera en stor tråget nedanför vägen kungens oljetråget, placerad under motorn. Skruva bort oljetanken och transmission tanklock från höger sida av vägen kungen.
3

Demontera motorn oljeavtappningspluggen från sidan av oljetråget, vänd mot framsidan av motorcykeln , med hjälp av en insexnyckel. Skruva överföring oljeavtappningsplugg från botten av oljetråget, med hjälp av en insexnyckel. Skruva bort avtappningspluggen från yttre primära luckan, placerad strax nedanför den runda derby locket, med en Torx drivrutin. Tillåt alla tre vätskorna rinna helt.
4

Rengör alla tre avtappningspluggar, med en butik handduk, för att avlägsna uppbyggd eller skräp från pluggar "magnetiska tips. Dra av metall O-ringar från avtappningspluggarna, och ersätta dem med nya O-ringar.
5

Skruva dräneringspluggarna i sina respektive platser, med hjälp av en insexnyckel och en Torx drivrutin. Dra åt dräneringspluggarna till 14 pund-fot, med hjälp av en momentnyckel.
6

Skruva av oljefiltret från framsidan av motorn med en rem skiftnyckel. Fånga någon olja kvar i oljan pumpen för att tappa. Fyll en ny oljefilter med 20W-50 motorolja, och skruva fast på motorn. Dra åt oljefiltret för hand tills den sitter tätt mot motorn.
7

Fyll oljetanken med tre liter 20W-50 motorolja, och överföring med en liter av Harley-Davidson transmission olja. Skruva oljetanken och transmission tanklock på plats.
8

Lossa derby bultarna, med en Torx drivrutin, och dra bort luckan från den yttre primära luckan. Fyll primära, med upp till en liter Harley-Davidson primärfluid, stannar när fluiden är i nivå med botten av kopplingsenheten hållas inom den primära luckan. Skruva bultarna derby locket på plats, med hjälp av en Torx drivrutin.
9

Torka bort utspilld olja från motorn, primär eller överföring innan Road King, med en butik handduk.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109025.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.