Hur man målar glasfiber kåpor

Måla glasfiber motorcykel och vattenskotrar kåpor är en relativt enkel uppgift, men hålla ett par saker i åtanke: Ange lämplig färg, förbereda ytan, applicera flera tunna lager, och maskera de omgivande områdena. Den rekommenderade färg för glasfiber kåpor är polyuretan eller epoxi. Men även en sprayfärg som Krylon göra ett fullgott arbete. De flesta fabriken färger finns i sprej polyuretan sprayburkar. Se resurserna nedan. Saker du behöver
Sprayfärg tejp
Maskering
fint sandpapper
Tunna plastark
putstrasa
Ren torr trasa
Visa fler instruktioner

1

Börja med att förbereda arbetsområdet. Att göra jobbet i garaget skulle vara bäst. Om det är nödvändigt att arbetet kan utföras utanför i en låg damm, skuggig plats i lä. Lägg ner en trasa, plastfolie eller stor bit kartong. Tvätta kåpor väl med mild tvål och vatten. Låt torka.
2

Isolera formplåtar områden som ska målas. Borttagning av kåporna från motorcykeln eller vattenskoter rekommenderas. Ett tillfredsställande arbetet kan utföras utan att ta bort de delar så länge som de omgivande områdena är maskerade. Med hjälp av en god bandkvalitet maskering, av alla ytor som gränsar till området som ska målas försiktigt tejp. Använd tunn plastfolie för att täcka hela cykeln, tejpa plastfolie försiktigt längs alla de områden som gränsar till det exponerade området som ska målas. Kontrollera att det inte finns några luckor eller untaped områden där sprayfärg kan tränga igenom. Dubbelkolla att alla områden är väl maskerade och att bandet är fast, kontrollera att det inte finns några områden där över-sprej kan landa på cykeln.
3

Slipa försiktigt hela området skall målas. Använd fint sandpapper, 280 eller 220. Rip sandpapper arket på mitten och vik sandpapper i tredjedelar. Float kanten av sandpapper på fingertopparna för att försiktigt sand ända fram till den tejpade kanten. Vara noga med att undvika slipa bandet.
4

Torka med en ren dammfri trasa. Sedan, med hjälp av putstrasa, bort alla partiklar från ytan.
5

Spray måla kåporna. Skaka aerosolsprayburk under minst två minuter. Öva spraya på lite skrot kartong. En ljus även spray efterlyst. Åstadkomma detta genom sprutning i svepande drag. Spruta aldrig medan du håller burken stilla. Praktiken på skrot. När du har en känsla för det, spraya kåporna. Inte bråka inte om den första beläggningen täcker helt. Låt torka. Applicera ett andra skikt. Låt torka. Upprepa efter behov.
6

Spraya klarlack. När färgen baslack har tillämpats på ett tillfredsställande sätt, låt torka helt. Använda 320-slippapper, mycket lätt sand det nymålade området. Tack rengöra. Spraya den klara beläggningen på samma sätt som ovan. Ytterligare klarlack rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111258.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.