Hur effektiv är en motorcykel skivlås?

Motorcykel stöld är en obehaglig verklighet. Enligt National Insurance Crime Bureau, fanns det över 56.000 rapporterade motorcykel stölder år 2009 (senast tillgängliga siffror). Mer oroande är det faktum att endast cirka 30 procent av stulna cyklar återvinns. Det finns dock ett antal saker du kan göra för att avskräcka en tjuv från att stjäla din motorcykel, och en motorcykel skiva lås en av de första alternativen du bör tänka på. Hur en motorcykel skivlås Works

typiska skivlås fäster runt eller igenom den främre skivbroms på din motorcykel. När fast ordentligt, det gör det omöjligt att flytta motorcykeln mer än några inches, som själva låset blockeras av framgaffeln på cykeln, immobilisering framhjulet. Högre kvalitet motorcykel skiva lås kommer att ha härdat stål schacklar och stålkulor i tumlare.
Fördelar med en motorcykel Skivlås

Eftersom de är relativt små, motorcykel skiva lås är lätta att bära med dig. De goda är svåra att besegra, och de är lätta att fästa på cykeln. Disc lås är också ganska synliga, vilket kan vara tillräckligt för att avskräcka en tjuv och skicka honom efter en mer opportunistisk mål.
Nackdelar med en motorcykel Skivlås
< p> En av de största nackdelarna med en skiva lås är att det är lätt för dig att glömma att den är kopplad, och kör en motorcykel med en bifogad skiva lås kan göra verklig skada på framhjulet eller bromsar och kan leda till att du tappar cykeln , vilket gör ännu mer skada. Medan en skiva lås kommer att hålla någon från att rulla din motorcykel bort, kommer det inte hålla en grupp tjuvar från att helt enkelt lyfta din cykel på baksidan av en skåpbil eller pickup. Addera öka effektiviteten i en motorcykel Skivlås

Varje stöldskydd görs mer effektiv när den används tillsammans med en eller flera andra enheter. Innan du fäster din skiva lås, se till att du använder din cykel gaffel lås. För att förhindra att din motorcykel lyfts bort, låsa den till ett fast föremål eller en annan cykel. För att hålla din motorcykel från locka till sig fel sorts uppmärksamhet, använd en motorcykel lock. Detta kommer att bromsa en eventuell tjuv, som kan besluta att det är för mycket besvär att lyfta locket tillräckligt långt för att se vilken typ av cykel är dold under den. Du kan också lägga till ett larm. Vilka åtgärder som krävs för att besegra de andra stöldskydd på din motorcykel kommer att vara tillräckligt för att utlösa ett larm. Några high-end skiva lås kom med ett inbyggt larmsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111257.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.