Hur Återskapa Stötar & Struts på en motorcykel

skillnad bilar, använder motorcyklar inte en chock /strut setup. Motorcyklar är byggda i ett av tre sätt. Hardtail motorcyklar inte har en upphängning på bakhjulet, de har en uppsättning fjädrar på sätet. Andra motorcyklar använder antingen en enda stöt /fjäder kombinationen placerad mellan ramen och svingarmen ger utseendet på en hardtail motorcykel, eller två utombordare chock /våren kombination delar som är synliga. Ombyggnad dessa, för det mesta, är densamma oavsett vilken typ av chock du har. Chocken på en motorcykel är gasfyllda och får aldrig öppnas. Om chocken inte fungerar, är det bättre att byta ut dem. Saker du behöver
bänk skruvstäd
Motorcykel våren kompressor
Motorcykel jack
Skiftnycklar
Hydraulic
vätska
Visa fler instruktioner
Rear Shock /Springs hotell
1

Clamp nedre fästhål av chocken /fjäder enheten till en bänk skruvstäd. Om monteringshålet är krom och du inte vill skada den, linda monteringshål i en gammal trasa innan fastspänning ner.
2

Ta bort fjädern locket från motorcykeln. På några fjädrar, det täcker helt enkelt unscrews. Å andra motorcyklar, är det integrerat med våren och chock i ett stycke och måste tas bort när de två delarna separeras.
3

Clamp kompressorn motorcykel våren på spolarna av våren . Fjädern Kompressorn är en relativt enkel uppsättning verktyg som består av två krokar fäst med en bult. Du placerar en krok över en spole på toppen av fjädern och en annan vid botten. Därefter fäster du den andra våren kompressorn till den motsatta sidan av fjädern.
4

ihop fjädern genom att dra åt skruvarna på våren kompressor, vrida varje kompressor ett varv i taget tills du kan se stoppringen på toppen av chocken.
5

Bänd stoppringen ur sin kanal med en liten platt skruvmejsel. Håll det eftersom du behöver den för att bygga om våren /chock-enhet.
6

Packa fjädern genom att lossa fjädern kompressorerna ett varv åt gången på varje sida tills fjädern är lös. När du är klar, lyfter fjädern täcka av våren, lyft sedan våren från chocken.
7

Återuppbygg chock /våren enhet genom att installera motorcykelns arbetar chock eller våren på ersättning chock eller våren, sedan placera fjädern tillbaka locket. När detta är gjort, Fäst fjädern kompressorer till våren, dra ner dem och sedan glida låsringen tillbaka i sitt spår.
Framfjädring
8

Jack upp motorcykeln så att däcken är från marken. Detta kommer att säkerställa att den främre hjulupphängningen är fullt expanderas. Titta strax under styret, på toppen av motorcykelns gafflar. De muttrarna upptill av gafflarna är de accesspunkter för fjädrarna på framför motorcykeln. Hela gaffeln är en stötdämpare, fylld med hydraulolja.
9

Lossa och ta bort sexkantbultarna överst på motorcykelgafflar med en skiftnyckel.
10

Nå i gaffeln från toppen och ta den första spolen av fjädern inuti, och dra ut den, torka av den med en ren trasa som du gör för att förhindra hydraulvätska från att falla på motorcykeln. Att bygga om chocken, installera nya fjädrar inuti gaffeln, dem upp med hydraulolja, sedan installera gaffeln mössor med skiftnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111259.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.