Hur Smörj min Harley Davidson Springer Front End

En Harley-Davidson Springer är en unik modell i det faktum att ägaren måste smörja den främre änden annorlunda än någon annan Harley-Davidson modell. Den Springer fronten är en egen design av Harley-Davidson och eventuella ändringar kan upphäva garantin. Det är viktigt att du underhålla och smörja Springer front - särskilt styrhuvudet lager och lager rocker - enligt servicemanualen. De planerade underhållsintervaller för denna process är på 500 miles, 2500 km och var 20.000 km därefter. Saker du behöver
Motorcykel hissen eller jack
Standard skiftnyckel som
String
Plum bob ruler
Hex lagerhållare Tool Review Momentnyckel
Show Mer Instruktioner
1

Justera styrhuvudets lager "faller bort." För att göra detta, lyfta motorcykeln från golvet med en motorcykel hiss eller domkraft så att de främre och bakre hjulen är samma avstånd från marken. Ta ekollon mutter och bricka som håller den övre gaffelkronan på plats med en skiftnyckel - ovanför gafflarna. Lossa bulten som håller den övre gaffelkronan på plats, men ta inte bort helt. Vrid motorcykelgafflar helt till vänster. Haka ett snöre genom hålet i den bakre delen av framskärmen. Knyt ett plommon bob till strängen. Lägg en linjal under plommon bob, med plommon bob pekade på '0 '. Sätt i en hex verktyg lagerhållare - en specialitet motorcykel verktyg - i hålen för övre gaffelkronan och hex lagerhållare - strax under och i mitten av den övre gaffelkronan. Center framdäcket och hjulet på domkraften. Tryck på framhjulet tills den börjar "falla bort" till höger. Justera hex lagerhållare med hållaren verktyget tills avståndet mellan att ha gafflarna vände hela vägen till vänster och "falla bort" rätt finnas fyra till sex inches. Den riktning du vrider hex lagerhållare beror på avståndet av "faller bort". Dra åt skruven som håller den övre gaffelkronan på plats för 25 till 30 foot-pounds med en momentnyckel. Ominstallera gummibrickan och ekollon mutter och dra åt till 30 till 35 tum-pounds.
2

Justera Vipplager. Använd plast band att knyta benen fjädergaffel och stela ben gaffel tillsammans - på varje sida. Lossa lagermuttrarna hållare sylt och hållare bärande - båda ligger på utsidan av botten av gafflarna - med en skiftnyckel. Ta ekollon muttrar och brickor från varje bult genom att lossa fjädern gaffeln svänger dubbar - den del som håller rocker till gaffeln. Dra åt lagerhållare till 25 till 35 tum-pounds med en momentnyckel. Dra åt låsmuttrarna medan du håller packboxen på plats med hex föraren till 95 och 105 foot-pounds. Avlägsna pivot dubbar. Med en momentnyckel rotera stela gaffel pivot dubbar och rockers 180 grader. Sätt tillbaka pivot dubbar, brickor och ekollon nötter, dra åt dem till 45 till 50 foot-pounds.
3

Sitt på motorcykeln och vara säker på att du återställer den främre änden och styret till sin ursprungliga position. När du har ersatt alla delar, sänka motorcykeln hissen eller jack och långsamt provköra motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110341.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.