Skillnader mellan ZX12 och ZX12R

Det är ingen skillnad mellan Kawasakis ZX12 och ZX12R. De är samma motorcykel med höga prestanda. Den "R" står för racing men den initiala ofta slutade när cykeln diskuteras. Den ZX12R ser ut som ett spår-racing sportbike, med framåtlutad styret och en full spackling, men denna maskin är bättre lämpad för dragracing och linjärt hastighet än normalt mindre, lättare sportbikes såsom Kawasakis Z7 eller ZX10. Motor

Liksom de flesta japanska motorcyklar som härrör från väg-racing maskiner, använder ZXR en tvärgående monterade, inline, fyrcylindrig, fyrtakts motor. Det är en stor förskjutning motor med ett hål i 83 mm och en slaglängd på 55,4. Den ZX12 har också en mycket hög kompression av 12.2:1. Den har dubbla överliggande kamaxlar med fyra ventiler per cylinder. Motorn är vätskekyld och bränsle sprutas in. De särskilt stora fallspjällhusen har en 46 mm diameter.
Ram och fjädring

ZX12 använder en aluminium monocoque ram design. Den bakre fjädring använder en enda stöt. Den främre hjulupphängningen använder 43 mm, mycket justerbar, inverterad teleskopgaffel. Vinkeln av gafflarna, känd som "rake", är längre än den som används av rena road racers. Detta plattare rake ger en långsammare styrrespons, vilket är önskvärt vid extremt höga hastigheter. Cykeln känns stabilt, inte hyper-känslig som en typisk road-racing motorcykel konstruerad för radikal vändning-ins i hög hastighet.
Prestanda

prestanda av ZX12 rivaler någon produktion motorcykel i världen. På en dynamometer, producerar cirka 180 hästkrafter. Vid fart, trycksätter en bagge-luftinsugssystem luft-bränsle-kostnad, skapa upp till 190 hästkrafter, översätta till nästan 190 mph. Även de dyraste exotiska bilar i världen kan inte ut-accelerera ZX12 och få kan konkurrera med sin toppfart. Medan ZX12 har utmärkta köregenskaper, speciellt vid hög hastighet, det har inte den smidighet mindre, tävlings-klass sport cyklar.
Öppen klass

ZX12 är en del av en trend i öppen klass Superbikes. Detta race-härledd klass verkar ibland vara en konkurrens mellan tillverkarna för skryter rättigheter i acceleration och platta ut hastigheten. Den Z12 är en livskraftig sport cykel och sport tourer, men dess existens beror förmodligen på Kawasakis önskan att göra anspråk på titeln "världens snabbaste serietillverkade motorcykel." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111036.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.