Hur justerar jag kopplingen på en 2006 Yamaha Roadstar 1700 Midnight?

En ovanligt löst kopplingshandtaget är ett av de första tecknen på att din 2006 Yamaha Midnight-edition RoadStar 1700 stål kopplingskabel nu börjar sträcka. Även om det kan låta potentiellt farligt, är det normalt för kabeln att sträckas över tiden under normal användning. Ett par eller gängade justeringsmedel kabel är placerade på båda ändarna av kopplingen kabelns yttre huset för att kompensera för den extra längden av kabeln. Normalt kommer endast en av justerare användas, men extremt lösa kablar kan behöva använda båda reglagen för att justera kopplingen kabel till en funktionsduglig längd. Saker du behöver
10 mm kombination skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

griparkopplingen i något, med pekaren och pekfingret. Sluta när du känner spänning placeras på spaken, vilket innebär att det börjar dra kopplingen kabeln. Ta del av avståndet mellan slutet på kopplingshandtaget och kopplingshandtaget s abborre. Helst bör det finnas minst, men inte större än, en 1/8 av en tum gap mellan de båda delarna. Om gapet är mer eller mindre än 1/8 av en tum, behöver kabeln justeras. Släpp kopplingshandtaget.
2

Lossa den stora, runda låsmuttern på kopplingen kabelns övre justering, som ligger bakom kopplingshandtaget abborre, för hand. Dra kopplingen kabelns ytterhölje bort från kabeln justerare att skapa slack i kabeln. Vrid justeringsanordningen moturs för att sträcka kopplingen kabeln, eller medsols för att lossa kabeln, släpp det yttre höljet kopplingskabel.
3

Kontrollera avståndet mellan kopplingshandtaget och abborre, såsom beskrivits ovan. Göra ytterligare justeringar, som behövs. Om gapet är större än 1/8 av en tum, dra den runda låsmuttern mot kopplingshandtaget abborre. Om gapet är fortfarande större än 1/8 av en tum, ytterligare justeringar behövs, använder den nedre kabeln justeraren. Lossa nedre kabel skaderegleraren s låsmutter, som ligger ovanför motorns vänstra vevhuslock
4

, med hjälp av en 10 mm kombination skiftnyckel. Vrid justeringsanordningen moturs med 10 mm nyckel för att dra åt kopplingen kabeln, eller medsols för att lossa kopplingen kabeln. Kontrollera kopplingshandtaget s lucka regelbundet. Spänn kabeln justeraren s låsmuttern, när den korrekta spalten uppnås mellan kopplingshandtaget och dess abborre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110861.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.