Hur man byta olja i min 2008 Yamaha Roadstar

Yamahas 2008 Roadstar motorcyklar använder en extern oljetank placerad under sadeln för att förse motorn med olja. Byte av motorolja efterlyser en fullständig tömning av oljetanken s utbud samt någon olja kvar i motorns vevhus. Tömning av olja och byte av oljefilter är en relativt enkel process som de flesta Roadstar ägare kan slutföra på egen hand. Dock rekommenderar Yamaha en kontroll av motorns oljetryck utföras innan motorcykeln körs under en längre tid. Saker du behöver
Tändningsnyckelns stand
Motorcykel
12 och 17 uttag mm
hylsnyckel
Oljetråg
Shop handdukar
Oljeplugg packningar (Yamaha del nej. 90201-08087-00) katalog Oljefilternyckel
5 liter, 20W-40 Type-SE motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Roadstar på dess kickstand över en plan arbetsyta. Placera tändningsnyckeln i tändningslåset, vrid nyckeln moturs för att låsa upp sadeln. Dra sitsen bort av motorcykelns stolskenorna.
2

Starta Roadstar motor och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Skruva bort oljan tanklock, som ligger nära den högra sätesskenan.
3

Montera Roadstar på en motorcykel står för att stödja den i vertikalt läge.
4 < p> Skruva bort oljepluggen Tankdräneringen, belägen under oljetanken nära den bakre stötdämparen under motorcykeln, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa av oljan i en olja tråget.
5

Rengör oljepluggen Tankdräneringen med en butik handduk. Ta bort packningen avtappningspluggen och ersätta den med en ny packning. Skruva fast avtappningspluggen i botten av oljetanken för hand när oljan har tömts helt. Dra åt oljepluggen Tankdräneringen till 31 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel.
6

Skruva vevhusoljan avtappningspluggen, placerad under vänster sida av motorn nära vänster undre ramen järnväg, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa av oljan i en olja tråget.
7

Rengör kontakten vevhuset avloppet med en butik handduk. Ta bort packningen avtappningspluggen och ersätta den med en ny packning. Skruva fast avtappningspluggen i botten av oljetanken för hand när oljan har tömts helt. Dra åt oljepluggen Tankdräneringen till 31 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel.
8

Skruva loss oljefiltret från oljepumpen, som ligger mellan de nedre rambalkar på framsidan av motorn, med användning av en skiftnyckel oljefilter och en hylsnyckel. Töm ut oljan kvar i oljepumpen till en olje tråget.
9

Rengör oljepumpen inre fläns med delar rengöringsspray, torka sedan torrt med en butik handduk. Coat den nya oljefiltret O-ring med en 20W-40 Type-SE motorolja och skruva sedan oljefiltret på oljepumpen för hand. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds, med en oljefilternyckel och en momentnyckel.
10

Fyll oljetanken med 2.5 liter 20W-40 Type-SE motorolja och skruva sedan oljetank tanklocket på plats för hand. Starta motorn och snabbt rev motorn tre till fyra gånger för att cirkulera oljan hela motorn. Stoppa motorn.
11

Skruva av oljelocket tank filler. Häll ytterligare 2,5 liter 20W-40 Type-SE motorolja i oljetanken, sedan skruva oljepåfyllningslocket på plats. Avlägsna Roadstar från motorcykeln stå och sänk ner den på sin cykelställ.
12

Starta motorn och låt den gå på tomgång i 3 minuter. Lossa den främre cylindern bult olja Galären, placerad framför luftrenaren på vänster sida av motorcykeln, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bulten omedelbart till 13 foot-pounds, med hjälp av en 12 mm hylsa och en momentnyckel, när oljan börjar sippra ut ur oljan pentryt bulten. Stanna motorn. Om oljan inte sippra ut ur oljan pentryt bult, det finns ett problem i oljepumpen eller olja krets.
13

Lyft Roadstar bort av sin cykelställ och håll den i upprätt läge. Skruva bort oljan tanklock, torka sedan dess oljestickan med en butik handduk. Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken tills locket vilar på påfyllningshalsen s trådar. Dra upp mätstickan och kontrollera oljenivån. Lägg 1 till 2 oz. av 20W-40 Type-SE motorolja i oljetanken kontrollera sedan oljenivån, om oljenivån är under mätstickan nedre märket. Rengör mätstickan igen med en handduk, och skruva sedan oljelocket tank filler på plats. Sänk Roadstar på dess cykelställ.
14

tillbaka sadeln på Roadstar, tryck sedan ner på baksidan av sätet tills låsen sätet hörs ett knäpp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111171.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.