Hur fungerar det Heel & Toe Shifter Arbete på en motorcykel?

Motorcyklar utrustade med ryttare fotpinnar, i motsats till brädorna, i allmänhet har en spak tå skift, belägen framför och lite högre än den vänstra foten peg. Cyklar med golvskivor är vanligtvis utrustade med en häl-tå shifter - två växelspakar som är anslutna i form av "V." Spakarna är belägna på framsidan och baksidan av den vänstra golvplåten. Verkan av häl-tå shifter liknar något förflyttning av en gungbräda: När den ena sidan går upp går den andra sidan nedåt. Principen och integration med rörelsen hos kopplingen är densamma för båda typerna av shifters. Med häl-tå shifter, har föraren möjlighet att alltid använda nedåtgående rörelse för att byta växel. Växling Up

Med en vanlig tå shifter, måste ryttaren placera sin vänstra foten under spaken och lyft att flytta till nästa högre växel. När du använder en häl-tå shifter, till ryttaren pressar nedåt med klacken på den bakre spaken flyttas till nästa högre växel. Spaken släpps sedan så det kommer att återställas och vara redo för nästa skift. Nedväxling

På både standard tå shift och häl-tå shifter-utrustade motorcyklar
, växling till en lägre växel åstadkommes genom att trycka ned den främre växelspaken med bollen av den vänstra foten. När ryttaren har kopplats in kopplingen, är växelspaken släppas så det kan återställas till nästa skift.
Fördelar för häl-tå Shifter
< p> Många ryttare som blivit vana vid att använda en häl-tå shifter finner det mycket lättare att alltid använda en nedåtgående rörelse för att byta växel. För att lägga in en högre växel, de rider pressar nedåt med klacken på den bakre växelspaken. För att växla till en lägre växel, de rider pressar nedåt med bollen på foten på framsidan växelspaken. Eftersom en ryttare inte fastkilning tån av kängan under växelspaken att växla upp, finns det mindre risk för att repa ytan i bagageutrymmet. Ryttare med vissa handikapp finns också en häl-tå shifter lättare att manipulera, särskilt de med begränsad rörlighet i sina vrister.
Nackdelar med häl-tå Shifter

Använda en häl-tå shifter tar tag att vänja sig, speciellt för ryttare som har använt en traditionell tå växelreglage för många år. Även om det är möjligt att använda det främre av en häl-tå shifter att flytta till högre växel, precis som en ryttare skulle på ett traditionellt tå shifter, finns det oftast mycket mindre utrymme mellan brädan och undersidan av främre växelspaken. Detta gör det svårare att korrekt placera vänster fot för att lägga i en högre växel. Heel-toe reglage är nästan alltid finns på motorcyklar med golvbrädorna. Brädorna sticka ut mer än fotpinnar, vilket ger åkaren mindre utrymme för att luta i en sväng innan den kommer i kontakt med vägbanan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111172.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.