Hur man installerar en tändare Motorcykel Cigarett

I allmänhet är motorcyklar byggda för att fungera som grundläggande transport. Som sådan, de flesta motorcyklar saknar funktioner som finns i ens de mest grundläggande av bilar - mugghållare, eluttag, askkoppar och tändare, för example.For vissa motorcyklister, är det bekvämt att ha en tillgänglig energikälla (t.ex. en cigarett lättare kärl) för att ladda små elektroniska enheter, till exempel mobiltelefoner. Ett väderbeständigt DC eluttag kan kopplas till motorcykelns batteri med två trådar läggs på elsystemet. Saker du behöver
Motorcykel med installerat batteri
Set Hex skiftnycklar (om motorcykelns batteri är monterad under sitsen) katalog Skruvmejsel
Elektrisk tång
Röd elektrisk tråd (16 AWG eller tunnare)
Svart elektrisk tråd (16 AWG eller tunnare) katalog Crimp-stil ringkabelskor (2) katalog Skarvhylsa terminaler (2) katalog Väderbeständig 12V bil eluttag
Buntband (tre eller fler)
Visa fler instruktioner
1 Vissa motorcyklar har batterilådan under ett plasthölje nära motorn (grön triangel, mitt i bild).

Om batteriet är installerat under sätet, lossa och ta bort den sexkantiga bultarna som håller stolen på plats, och ta bort sitsen från motorcykeln. Om batteriet är monterat i en sida batterilucka, bända batteriluckan från motorcykeln att exponera batteriet.
2

Strip en halv tum av isoleringen från den ena änden av den svarta kabeln och ena änden den röda tråden. Placera en ring terminal över de avskalade ändarna hos de svarta och röda trådar, och crimp terminalerna till de respektive ledningarna. Addera 3

Placera positiva ledningen från väderbeständig uttaget i ett av hålen i första Skarvhylsa. Placera den fria änden av den röda kabeln i den Skarvhylsa, och crimp kontakten för att göra den elektriska anslutningen.
4

Placera den negativa kabeln från väderbeständig uttaget i ett av hålen i den andra skarven kontakt. Placera den fria änden av den svarta kabeln i den Skarvhylsa, och crimp kontakten för att göra den elektriska anslutningen.
5

Lossa och ta bort låsmuttern på den positiva batteripolen. Placera ringen terminal kopplad till den röda kabeln över terminalen skruven, och ersätta och dra åt batteriets pluspol låsmutter. Lossa och ta bort låsmuttern på den negativa batteripolen. Placera ringen terminal kopplad till den svarta ledningen över terminalen skruven, och ersätta och dra åt batteriets minuspol låsmutter.
6

Route eluttaget till en punkt på ramen nedanför ryttaren, och fästa utloppet till motorcykelns ram med ett buntband. Använd de återstående buntband för att fästa den överskjutande trådlängd till ramen av motorcykeln. Sätt tillbaka batteriluckan eller sätet när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107313.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.