Hur man byta olja i en 2006 Yamaha V Star 1100

Olja förändringar är avgörande för välbefinnande av en motorcykel. Yamahas 2006 V-Star 1100 Cruiser är inte annorlunda, att förlita sig på en konstant tillförsel av frisk olja för att minska friktionen i sin motor. Till skillnad från de sportigare modellerna i Yamaha lineupen som använder en spin-on fordonsindustrin typ oljefilter, använder V-Star 1100 en intern oljefilterelement att avskärma skadligt skräp i oljesystemet. Även om det inte är alltför svårt att komma åt, kan ersätta den interna oljefiltret ta lite tid, så planerar att avsätta minst en timme för att avsluta jobbet. Saker du behöver
Motorcykel stativ
dräneringskärlet
Hylsnyckel
Hex Hylsnyckelsats
Shop handdukar
Allen hylsnyckelsats
Oljefilter
Funnel
Motor olja, 20W50 (4 liter)
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i fem minuter, vilket gör att motorns olja för att värma upp för ett komplett avlopp. Stanna motorn och placera motorcykeln på ett stativ för att stödja den i upprätt läge.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorns avtappningsplugg bult, sitter på vänster sida av motorn under skift spaken. Med hjälp av en 17mm hylsa, skruva bulten avtappningspluggen och låt oljan rinna i pannan. Rengör avtappningspluggen spets med en handduk, och sätt in det i motorn när oljan har tömts helt. Dra åt bulten avtappningspluggen med en 17mm hylsa.
3

Lossa avgasröret header ledningar från motorn med hjälp av en 12 mm hylsa för att lossa huvudledningen s monteringsmuttrarna på motorn. Lossa halsdukar genom användning av en 10 mm hylsa för att lossa monteringsbultarna som fäster halsdukar till ramen. Lossa klämmorna som fäster halsdukar till header rör med en skruvmejsel. Separera halsdukar från huvudet rören genom att dra isär dem.
4

Skruva den bakre bromsvätskebehållaren med hjälp av en 8 mm-uttag och lägg behållaren åt sidan för nu. Ta monteringsmuttrarna från den främre cylinderns huvudledningen med en 12mm hylsa och dra huvudledningen åtskild från motorcykeln.
5

Ta bort skruvarna som håller fast oljefiltret luckan till vänster sida av motorn med en 5 mm Allen socket. Ta del av platsen varje bult avlägsnas från. Dra oljefilterlocket bort av motorn. Dra den inre locket av oljefiltret. Dra den gamla oljan filtrera ut av motorn. Sätt i ett nytt oljefilter in i motorn och ersätta det inre locket. Sätt tillbaka oljefilterlocket, placera bultar tillbaka till sin ursprungliga position och dra åt dem med en 5mm Allen socket.
6

tillbaka främre cylinderns header pipe, åtdragning av muttrar löst med en 12mm hylsa. Återanslut halsdukar till header rören. Dra åt alla fyra av huvudledningen montera muttrarna helt. Montera bakre bromsens vätskebehållare på ramen, strama åt fästskruven med en 8mm hylsa.
7

Skruva av oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn. Hjälp av en tratt, häll upp till 3 1/4 liter av färsk olja in i motorn. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Skruva på oljepåfyllningslocket tillbaka på motorn.
8

Kontrollera att alla skruvar, muttrar och klämmor är åtdragna. Sänk ner motorcykeln från stativet och vila den på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107102.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.