Harley-Davidson Wheel Removal

Med populariteten för motorcykel når nivåer som aldrig tidigare sett, är fler och fler Harley-Davidson ryttare som vill sänka sina kostnader genom att utföra sitt eget underhåll. Ta bort dina egna hjul för däckbyte, reparation och liknande är ett utmärkt sätt att hålla mer pengar i fickan samtidigt som kvalitet och utförande hålls vid fabriken nivåer. I denna fråga, verktyg, förberedelse och goda kunskaper i processen är ett måste. Verktyg

Investera i en bra hydraulisk lyft. De finns på nätet och i butikerna för under $ 100 och är värt investeringen. Ingenting kommer att lägga sordin på en motorcykel projekt snabbare att se din Harley lägger över på sin sida på garaget golvet. Också, skaffa en momentnyckel. De flesta Harley fästelement har ett vridmoment som anges för deras tillämpning. Dessa värden bör noga följas. Skaffa verkstadshandbok för din visst märke och modell från den lokala Harley återförsäljare. Slutligen är en bra mekaniker verktygssats ett måste.
Förberedelser

Rensa ut ett arbetsutrymme i garaget för hjulet borttagning. Se till att du flyttar någon röran ur den omedelbara arbetsområdet för att undvika halk-och resor. Samla ihop alla nödvändiga verktyg för enkel åtkomst. Slutligen, jack upp cykeln och krita cykeln och /eller uttaget för att undvika rörelse.
Framdäck

framdäcket är i allmänhet lättast att bort, så börja där. Ta bort bromsoket med en lämpligt dimensionerad insexnyckel. Tag av axelmutter och glida nötter mössa med en vanlig skiftnyckel och dra ut axeln. Däcket bör nu komma gratis. Det kan vara nödvändigt att släppa ut luft ur däcket innan du tar bort för att medge däcket att utrusta av gafflarna. Med tillägg av ett bälte
bakdäck

enhet och kedjehjul, är det bakre hjulet något svårare att avlägsna än framhjulet. Börja med att ta bort sprinten och axelmuttern från bakhjulet. Knacka ut axeln och låta hjulet falla framåt mot framför motorcykeln. Slip drivremmen av av sin remskiva och dra tillbaka däcket och bort från cykeln. Det kan vara nödvändigt att jack cykeln upp något högre än när du tar bort framhjulet. Om det inte går att göra så, sedan arbeta däcket nedåt och åt sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106056.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.