Syntetiska vs mineraloljor Motorcykel

Syntetiska motoroljor visades först i motorerna i flygplan under andra världskriget . Sedan dess har de blivit så vanliga att använda i motorcyklar som konventionella mineraloljor , och rekommenderas av många stora motorcykeltillverkare . Vad är skillnaden?

Mekaniska komponenter inom en motor kräver smörjning , och egenskaperna hos en motorolja kan drastiskt påverka motorns prestanda . Syntetisk olja innehåller icke - naturliga , kemiska ingredienser som möjligt för tillverkarna att förbättra vissa egenskaper , och därmed anpassa dem till särskilda prestationskrav .
Fördelarna med syntetiska oljor

Klimat , frekvens av användning och årlig körsträcka är några av de faktorer som har en inverkan på valet av olja och syntet erbjuda ett betydligt bredare utbud än naturliga , mineraloljor . De är bättre presterande och mer effektivt , vilket slutligen leder till längre livslängd och serviceintervaller .
Fördelar av mineraloljor

Med färre processer som ingår i att producera dem , mineraloljor är betydligt billigare . Priset på syntetisk olja är två till fyra gånger högre än för en mineralolja .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108961.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.