Hur Testa bränslepump i Kawasaki Ninja ZX-6R

Alla Kawasaki Ninja ZX-6R modeller byggda efter 1996 är beroende av en elektrisk bränslepump att överföra bensin från motorcykelns bensintank till sina förgasare eller bränsleinsprutningar. En trasig bränslepump är en primär orsak till start problem och kan leda till att motorcykeln stall genom att svälta motorn bränsle. En ZX-6R s bränslepump är nästan omöjlig att upptäcka under normal drift, vilket gör det svårt att identifiera potentiella problem innan de visas. Men det finns två relativt enkla tester du kan utföra för att kontrollera bränslepumpens funktion om du misstänker att det kan vara fel. Saker du behöver
Batteriladdare
6 mm insexnyckel
Plastslang
Manometer
Plast mäter upp
Momentnyckel
Multimeter
Visa mer Instruktioner
Verifiera bränsle flöde och tryck
1

bort sätena från din ZX-6R, med tändningsnyckeln. Ladda motorcykelns batteri med en automatisk batteriladdare, sedan koppla ur batteriladdaren
2

Skruva ur skruvarna på framsidan av bensintanken -. Mellan tanken och styret - och bultar på endera sidan av gastank, med en 6 mm insexnyckel. Lossa svängbulten av nötter, som ligger på botten av tanken nära motorcykelns främre stolskenorna, med hjälp av en 10 mm kombination skiftnyckel. Lyft framsidan av bensintanken uppåt på sin svängbult och stötta den på plats med en träpinne.
3

Nå under bensintanken och drar bränsleslangen från bränslepumpens utlopp , placerad direkt under bensintanken. Tryck en kort längd av mjuk plastslang över bränslepumpens utlopp, sedan bifoga en tryckmätare till slangen. Bifoga en annan slanglängd till den fria änden av tryckmätare, och placera den andra änden av slangen i ett plastmätglas.
4

Ställ kill switch på höger handtag till "Run "läget och slå på tändningen. Titta tryckmätaren och lyssna efter en 3-sekunder lång, högfrekvent hum, vilket indikerar att bränslepumpen är i drift. Om manometern visar ett bränsletryck läser mindre än 43 psi för 2003 och nyare bränsleinsprutning ZX-6R modeller, eller 1,2 psi på 2002 och tidigare carbureted modeller, är bränslepumpen defekt och måste bytas ut. Vrid av tändningen.
5

Notera mängden bensin ut från bränslepumpen i din mätglaset. Bränslepumpen borde ha fyllt måttet med ett minimum av 2,27 gram bensin. Om utsläppet är mindre än 2,27 gram, är bränslepumpen misslyckas och kommer att behöva bytas ut. Tappa något bränsle kvar i plaströr i din mätglaset
6

, dra sedan tryckmätare och slangen bort av bränslepumpens utlopp. Återanslut motorcykelns bränsleslangen till bränslepumpens utlopp.
7

Sänk bensintanken på motorcykelns ram och skruva sina bultar på plats med en 6 mm insexnyckel. Dra bensintanken s bultar till 32 foot-pounds med en momentnyckel.
8

tillbaka motorcykelns säten.
Testinstrument el
9

Ta bort sätena från din ZX-64 med tändningsnyckeln och ladda batteriet helt, med en automatisk batteriladdare. Koppla från batteriladdaren innan du fortsätter.
10

Följ bränslepumpens ledningar leder till dess kontakt, placerad nära motorcykelns ECU styrbox mellan eller längs sidan av de främre sitsskenorna. Koppla inte bränslepumpen från motorcykelns ledningsnät.
11

Ställ din multimeter för att läsa ett 25 volt likström (DC) skala. Tryck spetsen på multimetern röda positiva (+) sonden i den gul-och-mönja på baksidan av pumpens kontakt. Tryck svart negativ (-) ledning i svart-vitt bly
12

Ställ motorcykelns kill switch till "Run" och slå på tändningen.. Observera multimeter för ett plötsligt 12 volts läsning, som bör falla tillbaka till 0 volt efter tre sekunder. Om spänningen läsning kvar på 0 volt, byt bränslepumpens relä. Byt ut bränslepumpen sig om pumpen vägrar att arbeta med rätt spänning läsning.
13

Stäng av tändningen och ta ur multimeter s sonder från bränslepumpens kontakt. Installera sätena på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111000.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.