Hur vill kolla en VTX1300R Valve

Många av de sysslor som krävs för att upprätthålla en Honda VTX1300R motorcykel är väl inom de kunskapsnivåer i de flesta motorcyklister. Ändå, kontroll och besiktning motorns ventiler lämnar många VTX ägare krypande på den upplevda komplexiteten i jobbet. Medan en förtrogenhet med grundläggande mekaniska begrepp hjälper, kontrollera dalar och göra de rätta justeringarna är mycket lättare än det verkar. Hela arbetet kan slutföras inom tre timmar, så planera därefter. Saker du behöver
5-mm insexnyckel
10 -, 12 - och 17-mm hylsa
Hylsnyckel
4 - och 24-mm ringnyckel
0,006-och .012 tum bladmått
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss bulten på baksidan av baksätet med en 5-mm insexnyckel. Lyft bakre inrättas och off av bakskärmen. Skruva ur skruvarna på baksidan av framsätet med en 5-mm insexnyckel. Lyft sätet av motorcykelns rambalkar. Under den främre högra sidan av bränsletanken
2

nå och dra hastighetsmätarens ledningar bort från ramen. Dra ut kontakterna. Ställ ventilen under vänstra sidan av bränsletanken till "Off" läge, dra bränsleledningar bort av ventilen. Skruva bort bulten fäster basen av bränsletanken till ramen, med användning av en 12-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bränsletanken bort av motorcykeln.
3

bort luftventilen från ramens stabilitetsröret, med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Följ ventilens sugrör till den bakre cylindern, sedan drar röret bort av beslaget på toppen av den bakre cylindern omslag.
4

Skruva loss ventilen täcker framifrån och bak cylinder omslag, använda en 24-mm hylsnyckel. Skruva loss transmissionskåpan från motorns högra vevhuslock, med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel för att avslöja motorns svänghjul. Placera 17-mm hylsa på svänghjulet bulten huvud.
5

Vrid motorns svänghjul medurs tills "FT" märket tryckt på sidan av svänghjulet är i linje med timing hack skuren i rätten vevhushalva locket. Nå in i den främre cylinderns insugningsventil täcka, placerad på toppen av cylindern, och lyft ventilens vipparm något. Om armen inte röra sig fritt, Vrid svänghjulet 180 grader medurs och justera om "FT" märket med timing hack.
6

Skjut en 0,006-tums trevare mellan ventil och vipparm. Mätaren bör gå med en mycket liten friktion. Justera ventilen för avslutande till 0,006 tum om inget motstånd känns eller om mätaren inte kan sättas in mellan ventilen och vipparmen ..
7

Skjut en 0,012-tums bladmått mellan avgasventilen och dess vipparm på den nedre halvan av den främre cylindern. Återigen bör du kunna sätta in och ta bort mätare med bara en liten mängd av drag. Justera avgasventilen efter behov för att återföra ventilen för avslutande till 0,012 tum.
8

Rotera motorns svänghjul medurs tills "RT"-markeringen tryckt på sidan av svänghjulet är i linje med tidsinställningen kilurholkningen in i den högra sidan av vevhuset locket. Nå in i den bakre cylinderns insugningsventil lock, placerad på toppen av cylindern, och lyft ventilens vipparm något. Om armen inte röra sig fritt, Vrid svänghjulet 180 grader medurs och justera om "RT" märket med timing hack.
9

Kontrollera insugs-och avgasventilerna "spelrum, enligt samma metod som använts att kontrollera den främre cylinderns ventiler.
10

skruva fast ventilen och timing covers på plats, med hjälp av en 24-mm skiftnyckel och en 17-mm hylsa, respektive. Sätt tillbaka luftventilen på ramen, med en 10-mm hylsa. Återanslut sugrör till den bakre cylindern omslag.
11

tillbaka bränsletanken på motorcykelns ram. Skruva tankens monteringsbulten på plats med ett 12-mm-uttaget. Anslut bränsleledningarna på tankens ventil. Återanslut hastighetsmätarens ledningar kontakter. Sätt tillbaka det främre och bakre sätena, med hjälp av en 5-mm insexnyckel.
Justera Valves
12

Kontrollera ventilspelet, vilket visas i avsnitt 1.

13

Lossa justerskruven skruvmuttern lås på toppen av ventilens vipparm med en 4-mm hylsnyckel.
14

Vrid justerskruven med en skruvmejsel för att justera spelet mellan vipparmen och ventilen. Vrid skruven medurs för att öka clearance eller moturs för att minska clearance.
15

Kontrollera igen spelet mellan ventil och vipparm med lämplig bladmått. Använd en 0,006-tums mätare för insugsventilerna och en 0,012-tums mätare för avgasventilerna. Justera ventilen efter behov.
16

Håll justerskruven på plats med en skruvmejsel. Dra åt skruven s låsmuttern mot toppen av vipparm med en 4-mm hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110717.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.