Körning av BSA blixt

BSA Blixtnedslag byggdes i England mellan 1965 och 1972, och på sin tid var en av de snabbaste motorcyklarna du kan köpa. Medan ridning BSA Lightning är väsentligt liknar rida andra motorcyklar, gör cykeln har ett hyss eller två som måste behandlas av ryttaren. En av dessa är den relativa instabiliteten av motorcykeln när överstigande 90 mph. Denna instabilitet kan leda cykeln för att skaka eller väja, så iaktta försiktighet vid högre hastigheter. Instruktioner
1

grenslar motorcykeln och vrid kickstartsarmen foten greppet utåt med höger hand. Den kickstarten är Chrome spaken precis bakom fotbromsen på höger sida av motorcykeln.
2

Pull in kopplingen med vänster hand och vrid nyckeln till läge "på" . Stå över motorcykeln medan grenslar stolen och flytta en del av vikten över till vänster sida. Sätt foten på kick starter, och sedan lägga all din vikt på startmotorn mycket snabbt. Det kan ta flera sparkar för motorn att vända. Addera 3

Sätt dig på motorcykeln när motorn har startat, men släpp inte kopplingen med vänster hand. Kontrollera att transmissionen är i första växeln. Den BSA Blixten har en fyrväxlad växellåda. Den första växeln är en klickar ned från neutralläget. Andra växeln är ett klick upp från neutral, är tredje växeln två klick uppåt och fyrans växel är tre klick uppåt. Växelväljaren omkopplaren ligger precis framför fotpinnen på vänster sida av motorcykeln.
4

Applicera en liten mängd gas till rev motorn något och sedan långsamt släppa kopplingen till starta motorcykeln framåt. Det är där tricket kommer in Du måste fjäder kopplingen mellan fullt och urkopplas tills motorcykeln når 10 mph. När du har nått denna hastighet, kan du släppa helt kopplingen och växla som vanligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111054.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.