Steg i Byta Koppling på en Kawasaki ZX7

Kawasaki ZX7 motorcykeln har vad som kallas en "våt" koppling, är det i grunden ett annat sätt att säga att kopplingen är täckt i olja. Kopplingen använder friktion som genereras av flera roterande plattor för att överföra hästkrafter från motorn till transmissionen Plattorna alternerande skiktad med en stålplåt, följt av en friktionsplatta. Stålplåtar innehåller tänder tänder på insidan kanten medan friktionsplattor har stora tänder på ytterkanten. Verktyg

För den här åtgärden måste du ha ett sortiment av Allen uttag på sidan tillsammans med olika standard skiftnycklar och uttag. Köp ett oljetråg för att innehålla någon olja som läcker ut ur kopplingen. Du kommer också att behöva flera butik trasor, en magnet på en pinne, och en skruvmejsel. Håll en mjuk hopvikt handduk bredvid dig när du arbetar så att du kan skydda de delar som du tar bort från att repas eller bucklig. Addera Öppna Clutch

Leta kopplingen kabel som ansluter kopplingen aktivator på styret med botten av kopplingskåpan, och ta bort den. Unbolt locket metall koppling, och satte den på den hopvikta handduken. Inne kopplingsarrangemanget, kommer du att se tryckplattebultar hållare i en cirkel. Dessa skruvar sitta insidan av metall fjäderhållare. Avlägsna bultarna och dra fjädrarna av av fjäderhållarna.
Ta bort Clutch

Skjut tryckplattan ut för att avslöja en friktionsplatta. Använd pinnen med magneten fäst i slutet tillsammans med en slitsad liten skruvmejsel för att bända ut varje platta i kopplingsenheten och ta bort den. När du når botten av aggregatet, är den sista plattan du tar bort kommer att bli en annan friktionsplatta.
Installera ny koppling

Identifiera första friktionsplattan i din koppling reservdelar. Skjut plattan ner i det bakre av kopplingen korg och nav. Installera en stålplatta nästa, och fortsätta sätta alternerande plattor ovanpå varandra tills du installerar den slutliga friktionsplattan ovanpå. Byt ut tryckplattan tillsammans med fjädrarna och muttrar hållare som håller den på plats. Ta kopplingslocket bort av den hopvikta handduken, och skruva på den igen. Fäst kopplingen kabel till kopplingen aktivator på styret och botten av kopplingskåpan. Ta din motorcykel under en kort provkörning för att se om din ersättare kopplingen är korrekt justerad och att se till att det inte slirar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110786.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.