Avinstallera tändningslåset på en Kawasaki 1100

Kawasaki har producerat flera 1100 cc motorcyklar genom åren, från 1981 KZ1100 till nyare ZX-11 Ninja. Alla dessa motorcyklar har tändnycklarna monterade på den övre gaffeln klämman, mellan kombiinstrumentet och styret, för enkel åtkomst. Detta arrangemang tillhandahålls vanligtvis tändningslåset med visst skydd. Däremot kan en krasch eller ett försök till stöld skada brytaren och göra den obrukbar. Även om det verkar som om brytaren helt enkelt kan skruvas loss från den övre gaffeln klämman, ta bort strömbrytaren helt kräver partiell demontering av motorcykeln. Saker du behöver
servicehiss 10, 12 och 22 mm hylsa
Hylsnyckel
T20 Torx drivrutin
6 mm insexnyckel
Semi-permanent gänglåsning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på centralstödet, om sådan finns. Motorcykeln får genom parkerad på sin kick monter, men en central-eller servicehissen kommer att ge en större mängd tillgängligheten till motorcykelns tändningslås och kablage. Ta bort sadeln från motorcykeln, med
2

sadellåset fäst på vänster sida av motorcykeln.
3

Ta bort bränsletanken. Lossa bultarna placerade vid basen av bränsletanken med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva den främre fästbultar nära styret med en 10 mm hylsa, om du arbetar på en ZX-11. Lyft bränsletanken upp och dra bränsleslangarna bort av bränslekranen. Koppla elektriska kontaktdon från tanken. Dra bränsletanken till den bakre, sedan bort från motorcykeln.
4

Lossa nypa bultar på båda sidor av den övre gaffeln klämman, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva den stora muttern från centrum av den övre gaffeln klämma, med användning av en 22 mm hylsa och en hylsnyckel. Ta inte bort styret eller styrspakar från den övre gaffeln klämman.
5

tag i styret med båda händerna och dra den övre gaffeln klämma ut på framgaffeln och den nedre gaffeln klämman Styrspindel. Följ ledningarna tändningen från den övre gaffeln klämman till ledningsnätet längs med motorcykelns ram. Lossa kontaktstycket tändningslåset.
6

Vänd på övre gaffeln klämman framåt och lägga den över motorcykelns ram med styret inför. Skruva loss tändningslåset montering bultar från botten av den övre gaffeln klämman, med en T20 Torx drivrutin (1990 och nyare modeller) eller en 6 mm insexnyckel (1989 eller äldre modeller). Dra tändningen ut från den övre gaffeln klämman.
7

Sätt tändningslåset i den övre gaffeln klämman. Coat tändningslåset montera gängor med en semi-permanent gänglåsning. Skruva skruvarna på plats tills de sitter ordentligt mot botten av den övre gaffeln klämman, med en TR20 Torx drivrutin eller en 6 mm insexnyckel.
8

Koppla tändningslåset kontakten i motorcykelns ledningar sele. Tryck den övre gaffeln klämman på framgaffeln och den nedre gaffeln klämman Styrspindel. Skruva den övre muttern gaffeln klämman på plats för hand och dra sedan åt muttern till 32 foot-pounds med en 22 mm hylsa och en momentnyckel. Dra åt de övre gaffel bultarna klämma nypa till 15 foot-pounds, med hjälp av en 12 mm hylsa och en momentnyckel.
9

Skjut spärrarna inbyggda i den främre delen av bränsletanken på Rammonterat gummi spjäll nära styret. Om du arbetar på en ZX11 modell, hålla tanken över motorcykelns motor och ram. Återanslut tankens elektriska kontaktdon och bränsleslangar, sedan sänka tanken på motorcykeln. Skruva bränsletanken montering bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
10

tillbaka sätet på motorcykeln. Tryck ner på sätet för att låsa mekanismen sadellåset i låst läge, visas med ett enda klick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111134.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.