Vad är Bafflar & varför är de viktiga?

En viktig del av alla motorcykel är avgassystemet. Avgasrör består av header rör som är kopplade till motorns grenrör, som är fäst vid motorns huvud. De header rör direkta avgaser mot avgasröret, som så småningom reser till ljuddämparen. Ljuddämpare är ansvarig för behandlingen av avgaser, värme samt ljud. De är i själva verket ganska komplext och innehåller ett antal komponenter, ofta med bafflar. Motorcykel Ljuddämpare Funktion

Motorcykel ljuddämpare är utformade för att ta itu med komponenterna i avgaserna, som är heta gaser och buller. De heta gaserna behandlas av katalysatorer och andra komponenter. Buller från förbränningen av bränslet i motorn måste absorberas eller reflekteras så att bullernivåerna följer olika regler. Ljuddämpare också kan hjälpa ändra avgasljudet att vara mer trevlig och har en viss ton och ljud.
Avgaser

förbränning av bensin i en motorcykel motor ger en mängd olika gaser, i första hand koldioxid, vattenånga och kvävgas. Dessa är till stor del godartade till miljön. Men brinnande bränsle producerar många flyktiga organiska ämnen (VOC), kväveoxider och kolmonoxid. Dessa giftiga ångor skadar ofta miljön. Katalysatorer i vissa motorcykel halsdukar konvertera farliga gaser och minska den mängd gas frigörs.
Avgasljudet

mest avgörande funktion motorcykel halsdukar är att minska avgasljudet. Detta kan åstadkommas genom ett antal strategier och typer ljuddämpare. De tre huvudsakliga typer av halsdukar är reflektion, begränsning och halsdukar absorption. Reflektion ljuddämpare avbryta ljudvågor för att dämpa ljud, och är de mest avancerade ljuddämparen typer. Restriction halsdukar minska utflödet av avgaser, vilket minskar buller. Absorption ljuddämpare är packad med glasfiber och annat material för att absorbera ljud. Finns en liten variation på absorption halsdukar i att de absorberar ljud motorcykel avgaser
Bafflar

Bafflar. Beroende på ljuddämparen utförande kan de innehålla några absorberande material, och de flesta är perforerade. Bafflar också kan ändra tonen i avgas ljudet. Slutligen kan bafflar utformas för att förbättra avgaser effektivitet, och därmed prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111133.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.