Hur man mäter en motorcykel avgassystem

Vid federal lag, kan en motorcykel avgaser inte "överskrida en ljudnivå på 84 decibel när du reser mer än 35 km /h på en asfalterad gata eller väg." Varje motorcykel vars avgaser överstiger detta belopp av buller är föremål för stämning och böter. På grund av detta är det viktigt att kontrollera ljudnivån på din motorcykel avgaser för att säkerställa att det inte överskrider den angivna federal ljudnivån. Lyckligtvis kan detta göras med några verktyg i en fråga om minuter. Saker du behöver
typ 1, typ S1A, typ 2 eller typ S2A ljudnivåmätare
Ljudnivå kalibrator
Varvräknare
Assistant
Visa fler instruktioner

1

Parkera motorcykeln på ett plant, jämnt och fast underlag. Platsen ska vara tyst och bör inte ha några hinder som skulle kunna spegla ljudet från motorcykeln avgaser - detta inkluderar väggar, bilar och skyltar
2

Slå på ljudnivåmätare och ljud. nivå kalibrator. Rikta kalibrator mot ljudnivåmätare mikrofon. Kalibratorn avger en viss frekvens, anges någonstans på kalibrator. Ljudnivåmätaren kommer sedan kalibrera med denna frekvens. Om ljudnivåmätare inte visa rätt frekvens, kontakta mätarens tillverkaren för reparation instruktioner.
3

Anslut varvräknare till motorcykeln enligt anvisningarna som följde med det.

4

Placera ryttaren så att han grenslar motorcykeln sätet med båda fötterna berör marken, i normal körställning.
5

Position ljudnivåmätaren exakt 20 inches bakom och på samma höjd som motorcykelns avgassystem. Mikrofonen måste också vara parallell med marken och placerade i 45 graders vinkel i förhållande till motorcykelns normala färdriktningen.
6

Placera motorcykelns växlar till neutralläget. Har föraren kör motorn på 35 mph, visas på varvräknaren.
7

Record decibel utgången av avgaserna vid 35 mph. Om den överstiger 84 decibel, är motorcykelns avgassystem i strid med den federala buller lagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109988.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.