Byta en Sportster bromsrotor

Harley-Davidson Sportster motorcyklar utrustade med skivbromsar på både fram-och bakhjulen. Några av dem sport dubbla främre diskar eller ens har flytande skivor för förbättrad stopp förmåga. Oavsett kombinationen har varje skiva en minsta tjocklek stämplat på skivan det. Byt ut det om det faller under denna tjocklek eller om det blir skev eller skadad. Förfarandet är en okomplicerad och bör ta från en till två timmar, beroende på din nivå. Saker du behöver
Motorcykel hiss eller blockera
SAE insexnyckel ställa
SAE hylsnyckelsats
Gummiklubba
SAE öppen nyckel set
T-40 Torx
momentnyckel läser i foot-pounds
Visa fler instruktioner
1

Säkra motorcykeln, med hjälp av en hiss eller blockera kombination med framhjulet förhöjda.
2 < p> Lossa och ta bort fästena som håller bromsoket med en stor insexnyckel. Lyft tjocklek av av rotorn och låt den hänga från dess hydrauliska linje.
3

bort axelmuttern med en SAE hylsnyckel. Lossa muttrarna reglaget keps med en SAE öppen nyckel. Knacka ut axeln med en gummiklubba.
4

Släpp ratten från mellan gafflarna och placera den på sidan på en arbetsbänk. Ta ut de fem skruvarna som håller fast hårddisken till hjulet med en T-40 Torx skiftnyckel.
5

Placera en ny bromsskiva på plats på hjulet. Sätt i och dra åt rotorn bultarna till 16 till 24 foot-pounds av vridmoment med en vanlig momentnyckel.
6

tillbaka hjulet i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107880.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.