Anledningar till att bära hjälm på en motorcykel

Despised i vissa kretsar, tjänar hjälm en rad ändamål och skyddar huvudet från skallskada och väg skräp. Vare krävs enligt lag eller inte, hjälmar har många olika fördelar. Skydd

Hjälmar skyddar huvudet från väg utslag och trauma i olyckor. En University of Pittsburgh studie efter upphävandet av hjälmlagar i Pennsylvania visade en 66 procent ökning av dödsfall skallskada efter en 24 procent minskning av hjälmanvändning.
Bugs

Flygande insekter är bane av ryttare och det finns inget mer motbjudande än att ha en stor bugg splat direkt på ditt ansikte. En hjälm håller det från att hända kan
Debris

stenar och annat skräp kastas upp från vägen,. Damm kommer in i ögonen. Skräp kan också kastas ur fordonet framför, det är inte ovanligt att se en askkopp tippade ut genom fönstret. Hjälmar hålla sådan skräp från ditt ansikte.
Kommunikation

hjälmar utrustade med radio stöd kommunikationen mellan ryttare. De kan också kopplas till musik.
Klimatkontroll

På vintern, hjälmar hålla ute kylan. Vid alla tider på året, håller de ut konstant vind som bidrar till trötthet och kyla. På sommaren, minskar de solbränna och hjälpa till att förhindra uttorkning genom att låta svett tid att kyla huden.
Sikt

En glänsande, mönstrad hjälm är reflekterande och bidrar till den allmänna synligheten för en ryttare. När en ryttare mestadels bär svart, står en sådan hjälm ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106483.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.