Hög tomgång problem med en Kawasaki 250R Ninja

En ovanligt hög tomgång kan vara både störande och farliga för någon Ninja 250R ryttare, dra förarens uppmärksamhet från vägen. Medan en hög tomgång kan ibland tillskrivas en låg bränslenivå, de flesta high-tomgång situationer visas i en av tre former: en tomgång något högre än 1300 rpm, ett högt varvtal som inte kommer att förändras oavsett förändringar i tomgång, eller som en hängande tomgång när gasspjället är stängt. Otillräcklig Fuel Level

Kontrollera att din Ninja 250R: s bensintanken är fylld med färsk bensin och att tankens bränsleventilen är inställd på "On" eller "Reserve" läge. Förgasare Ninja 250R modeller, speciellt äldre modeller, har en tendens att öka tomgångsvarvtalet som bränsle nivåer närmar minimum.
Basic Idle Justering

Felaktig tomgång är den enklaste , och vanligaste, orsaken till hög tomgång på en Ninja 250R. Öppna choken helt och starta motorn. Alla Ninja 250Rs kräver en fullständig tre till fem minuter av choke innan motorn värms upp till arbetstemperatur. Under uppvärmning, motorn kommer rev till 5.000 rpm, vilket är normalt. Inte rusa genom uppvärmningsfasen, är det viktigt att uppnå och upprätthålla rätt tomgångsvarvtal. När motorn har värmts, stäng choken och iaktta motorcykelns varvräknare. Helst ska din Ninja bosätta sig i en 1300 rpm tomgång. Om tomgång är högre än 1300 rpm, justera tomgångsvarvtalet med tomgångsskruven inställningsratt under vänster sida av gastank tills tomgångsvarvtalet sjunker till 1300 rpm.
Tomgång Won 't Minska

En plötslig ökning av motorns tomgång från det ögonblick den är igång är ett symptom på en hårt åtdragen gasvajern. Spänningen på kabeln hindrar förgasarna "gasspjäll från att stänga helt, skapar en hög tomgång mellan 2.000 till 5.000 rpm. Vrid gashandtaget lätt. Greppet bör gå minst 2 till 3 millimeter innan det börjar dra gasvajern, kändes som ett lätt motstånd. Om du känner motstånd direkt när vrida gashandtaget, lossa gasvajern s låsmuttern med en 10 mm nyckel. Vrid den gängade justerskruven på kabeln bas medurs för hand för att lossa kabeln. Lämna din motorcykel körning och lyssna på tomgång när du lossar kabeln. Den tomgång bör minska stadigt. När tomgångsvarvtalet har planat ut till 1.500 till 1.300 rpm, dra kabelns låsmuttern mot spjällhuset med 10 mm nyckel. Återställ basen tomgång till 1300 rpm, om det behövs. Addera Idle hänger vid högre varvtal går ner på 1300 RPM

En hängande tomgång mellan 5.000 till 3.000 rpm som uppstår när du stänger gasspjället normalt orsakas av en skadad förgasare fläns tillåter luft in i motorn. Du måste ta bort motorcykelns sits och täcker sidorna, innan lossa bultarna vid basen av gastank med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Prop tanken upp med en träkloss för att komma till förgasare och deras flänsar. Inspektera flänsar för tecken på skador. Om klämmorna är täta och flänsarna ser intakt, starta motorn och slutföra sitt fulla warm-up procedur. Spraya en liten mängd av en gummi-safe penetrerande olja runt förgasare "flänsar, en i taget, och lyssna efter förändringar i motorns tomgångsvarvtal. En liten minskning i tomgång är en indikation på att flänsen har äventyrats och kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110997.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.