Om Indian Motorcycle

I sin korta historia, som den indiska Motorcycle företaget ribban högt för sina konkurrenter. Det var den första amerikanska motorcykel företag, och under toppen av sin framgång, var det den bäst säljande motorcykel märke i världen. Det var den första tillverkaren att utrusta sina motorcyklar med V-twin motorer och swing-arm bakvagn. Även om det inte överleva det tjugonde århundradet, återstår indiska en legend i amerikansk motorcykel historia. Cykel Början

År 1901 slog sig tävlingscyklist George Hendee med ingenjören Carl Oscar Hedström att tillverka pacer cyklar, motordrivna tvåhjulingar som syftar till att bestämma takten under cykeltävlingar. Cykeln var uppenbarligen oerhört roligt att rida på egen hand, och Hendee och Hedström döpt sin nya varumärket för fordon indiska motorcyklar. Genom 1916, sålde indiska Motorcyklar 41.000 cyklar per år, mer än någon annan motorcykeltillverkare i världen. Indiska utvecklade också racing motorcyklar, korrekt förutspår att den publicitet av racing skulle skapa entusiasm för bolagets konsumentprodukter motorcyklar, och indiska fanskara växte stor och lojal.
1920

På 1920-talet, var den indiska Scout och Chief modeller baserade på Powerplus V-twin motor med 596-cc i Scout och 1100-cc i chefen. De Powerplus presenterade en side-ventil konfiguration, och motorn var så framgångsrik att konkurrenter som Harley-Davidson övergav sina overhead-ventilutformningar att efterlikna indiska motor. Spanaren och chefen var bra säljare, men i början av den stora depressionen hotade indiska finansiella stabiliteten, endast bolagets förvärv av finansmannen E. Paul DuPont hålls indiska flytande.
Sistnämnd år

Under 1940 uppnådde indiska motorcyklar sin klassiska form med breda stänkskärm kjolar och djärva Indianhead logo på bränsletanken. Indian introducerade också innovationer som ett fjädrande bakre upphängning under denna tid, hålla press på sina konkurrenter att följa den tekniska ledningen. Finansiella bekymmer fortsatte att plåga bolaget, dock, och produktionen stoppades 1953.
Försök till Revival

Under 2006, ett nybildat bolag som kontrolleras av brittiska equity Stellican Limited och kallas Indian Motorcycle Company tillkännagav planer på att återuppliva den indiska namn och börja bygga nya motorcyklar i en North Carolina växt med 2007. Planen kom inte att förverkligas, men under 2011, förvärvade Polaris, Minnesota-baserade skoter tillverkare, den indiska namnskylten från Stellican. Polaris avsikt var att montera nya indiska motorcyklar i Minnesota samtidigt ha motorer byggda i Wisconsin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111045.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.