Hur du ändrar en koppling på en Dirt Bike

Manuella kopplingar på motorcyklar fungerar alla på i huvudsak samma principer. Clutch livet är normalt ganska lång, men förkortas ofta på smuts cyklar på grund av flera faktorer. Dirt cyklar kräver ofta mer frekvent och grövre växling än en gata motorcykel. Dessutom är kopplingarna ofta medvetet "halkade" under svarvning eller hårda inbromsningar. Motorbroms eller nedväxling är mer frekventa. Därför kopplingsplattorna blir ofta "brända" och inte grepp samt och kopplings korgar skadas. Saker du behöver
motorcykel står
grundläggande handverktyg
Kopplingssats
Packning
Momentnyckel
olja (våtkoppling)
Visa fler instruktioner

1

Placera motorcykeln ordentligt på ett stativ. Tappa av växellådsolja (tvåtakt) eller motorn växellådsolja (fyrtaktare). Om du har den sällsynta dirtbike som har en torr koppling, dränera oljan inte kommer att bli nödvändigt.
2

bort kopplingskåpan. Kopplingskåpan hålls vanligtvis på med antingen sex eller åtta bultar, och är lätt identifieras genom där kopplingen ansluts till en spak eller kommer in i kåpan.
3

Ta bort bultarna eller muttrarna som håller kopplingsfjädrar på plats. Lossa dessa i steg, eftersom de också hålla spänningen på kopplingsfjädrar. Avlägsna det yttre kopplingskåpan och kopplingsskivorna. På vissa motorcyklar, har en mutter eller en fjäderring den yttre korgen på. Å andra motorcyklar, kommer den yttre korgen och kopplingsskivorna glida ut som en enhet.
4

Var särskilt uppmärksam på i vilken ordning du tar bort fiber och metallplattor koppling, så att du kan byta ut dem med nya i exakt samma ordning. Inspektera alla kopplingskomponenter. Stå metallplattorna på kanten, eller lägga dem på en bit spegelglas. Om de är böjda, ersätta dem. Mät längden på kopplingsfjädrar och jämföra det med längden finns i din butik manuellt. Byt ut dem som en uppsättning det någon av dem inte mäter rätt längd. Inspektera kopplingskorg och om det finns djupa spår i antingen den inre eller yttre fingrar, byt korgen.
5

Blötlägg de nya plattorna fiber koppling i en kastrull med olja under minst en timme före installation . Om möjligt, blötlägg dem över natten. Efter den ordning du bort dem, eller den ordning som visas i din butik manuellt, byt kopplingsplattorna i korgen eller på inre kopplingsnavet.
6

Installera kopplingsfjädrar och använda momentnyckel dra åt bultar och muttrar till rätt specifikation. Ta bort den gamla packningen på kopplingskåpan och installera den med en ny packning. Se till att alla brickor för kick-starter och kopplingen utlösningsmekanism är installerade innan locket är fäst. Använd momentnyckel för att dra åt bultarna till rätt specifikationer.
7

Refill motorn eller växellådan med olja. Aktivera kopplingshandtaget några gånger och känner för onormal drift. Ibland måste kopplingskabeln justeras efter nya kopplingsplattorna är installerade. Ta motorcykeln för en provtur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110794.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.