Motorcykel Fuel Treatment

Många produkter för att behandla din motorcykel bränsle finns, men de huvudsakligen faller in i två viktiga kategorier. Båda tjänar till att hålla din motorcykel innanmäte rena och rost-fri, vilket hjälper till att du har en lång och trevlig tid att rida in mellan planerat underhåll utnämningar. Rätt bränsle behandling kan bidra till att säkerställa en lång livslängd din favorit motorcykel. Rengöring av bränslesystem


Ungefär som plack byggs upp kan täppa dina artärer, så också kan otäck mineralfyndighet uppbyggd täppa till fina linjer din motorcykel bränslesystem. De är urskillningslöst omkring där de samlas, alltför --- vilket är varför det är mycket lämpligt att använda en ansedd burk mc-specifika bränslesystem renare gång i en stund som en del av din normala underhåll rutin.

Maskiningenjör Adam Wade, författare av Motorcycle bränsleinsprutning Handbook, råder använda din vanliga schemalagda serviceintervall som en praktisk referens för när du ska använda en bra renare bränsle systemet. Wade rekommenderar också att om dina resor på din cykel tenderar att vara kortare i längd, överväga att använda en sådan tillsats oftare. Varje gång du stoppa och starta din motorcykel är en ny möjlighet för mineralfyndigheter att ha sin väg med bränslesystemet, och du vill skydda den så gott du kan. Rådfråga din motorcykel butik för instruktioner från tillverkaren om när och hur ofta du ska utföra rutinunderhåll på din cykel (se referens 2).

Olika rengöringsmedel finns för bränsleinsprutning och carbureted cyklar. Kontrollera att se till att den produkt du köper kommer att fungera med din typ av motorcykel innan du köper.
Vinterförvaring
p Om du bor i ett klimat där vintrarna är för kallt att rida under en del av året, eller om du ska på en lång resa och kommer inte att rida din motorcykel på ett tag, vinterförbereder din cykel. Bortsett från att se till att batteriet inte går platt, behandla din bränsle med ett bränsle stabilisator, såsom Sta-Bil. Denna typ av behandling tillsammans med att fylla din tank helt innan du ställer undan den för vintern kommer att skydda din cykel. Kondens kan bildas i en gastank och bränslesystem, vilket gör det till en underbar miljö för rost äta bort på din älskade motorcykel inifrån och ut. Lägga till ett bränsle stabilisator och fylla tanken en sista gång före lagring kan förhindra att detta händer.

Motorcykel Mechanics Institute instruktören Mike Ross tillägger att vinterförvaring är ett nödvändigt steg för varje motorcykel, oavsett om det är bränsleinsprutning eller förgasare ( se referens 1).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106506.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.