Hur man byta olja i en CBR

som Honda främsta sport-cykel modeller, de CBR-serien motorcyklar är högpresterande racing maskiner. De extrema körförhållanden flesta CBRS utsätts för ställer höga krav på sin oljeförsörjning, vilket måste smörja och kyla motorns inre delar. Även Hondas rekommenderade oljebytesintervall intygar tillförlitligheten i deras maskiner och ställs in i 8.000-mil intervall, kan lång användning eller racing motiverar tätare föränderliga. Saker du behöver
bakre stativet
5 millimeter (mm) insexnyckel
Oljetråg
17 mm hylsa
Hylsnyckel
Shop handdukar
Momentnyckel
Oil filterlock skiftnyckel
Oljefilter
Funnel från 4 liter 10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Placera en bakre stativet enligt motorcykelns swing arm för att stödja det.
2

Ta bort den högra sidopanelen spackling från motorcykeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel för att skruva loss spackling s bultar. Dra spackling aning bort från motorcykeln. Nå bakom kåpan och dra rätt signal främre sväng. Ställ spackling åt sidan.
3

Skift motorcykeln i friläge och starta motorn. Låt den värmas upp i tre minuter, sedan stoppa motorn.
4

Placera ett oljetråg under avtappningspluggen på undersidan av motorn, centrerad mellan avgasrören. Skruva av locket från kopplingskåpan på höger sida av motorcykeln.
5

Lossa avtappningspluggen, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel och dränera motorns olja i oljetråget . Rengör avtappningspluggen med en handduk, och sätt in det i motorn. Använd en momentnyckel för att dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds.
6

Använd ett oljefilter lock skiftnyckel för att skruva loss oljefiltret från höger sida av motorn.
7

Sprid ett jämnt lager 10W40 motorolja över nya oljefiltret O-ringen. Skruva på oljefiltret på motorn för hand. Använd en momentnyckel för att dra åt oljefiltret till 20 foot-pounds.
8

Placera en tratt i kopplingskåpan s filler. Häll upp till 3,3 liter 10W40 motorolja i motorn. Ta bort tratten och skruva fast tanklocket på plats.
9

tillbaka den högra sidopanelen kåpa, med hjälp av en 5 mm insexnyckel för att infoga spackling s bultar.
10

Sänk ner motorcykeln från bakre stativet och vila den på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107881.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.