Hur man byta olja för en 1999 Suzuki Katana

Suzukis Katana motorcyklar, som en gång tjänade som företagets främsta ras cyklar, har ett rykte om bergfast hantering och komfort. Eftersom linjen ersättare av, GSX-R-serien har Katana förpassats till sport-touring arbetsuppgifter, ett jobb som det åstadkommer med pålitlighet och komfort. Att hålla Katana trafiksäkerhet är en ganska enkel uppgift, förutsatt att du rutinmässigt uppdatera sin motorolja. Dock kan hitta oljefiltret och oljan filler vara svårt, eftersom båda objekten är dolda under Katana s kurviga karossen. Fortfarande, beväpnad med ett fåtal verktyg, ändra en Katana olja kan göras på ett kick. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Torxnyckelsats
Oljetråg
Cap-typ oljefilternyckel
Hylsnyckel
Shop handdukar
Funnel
Motorolja, 3 liter
Visa fler instruktioner
1

Placera motorcykeln på centralstödet och starta motorcykeln, så att den kan köras i fem minuter för att värma motorns olja. Stanna motorn och slå av tändningen när motorcykeln har värmts till sin standard arbetstemperatur.
2

Ta bort den nedre kåpan från motorcykeln. Varje sida av kåpan är fäst med fem Phillips-skruvar och en insexskruv bult. Ta bort dessa skruvar och bultar med en stjärnskruvmejsel och en insexnyckel. Sänk spackling till marken och dra ut den från under motorcykeln. Addera 3

Ta av locket oljepåfyllningen från höger sida av motorcykeln. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, skruva av filler lockets monteringsbulten och dra locket bort från motorcykeln. Skruva av oljepåfyllningslocket från motorn och ställ den åt sidan.
4

Placera ett oljetråg under motorns avtappningsplugg. Bottenpluggen ligger på höger sida av motorns vevhus. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel och låt oljan rinna av helt. Byt avtappningspluggen när flödet av olja har minskat till en tunn rännil.
5

Flytta ditt oljetråg på framsidan av motorn och placera den direkt under oljefiltret. Använda ett cap-typ oljefilternyckel, skruva loss oljefiltret och kassera den. Låt eventuell kvarvarande olja rinna.
6

Skruva ett nytt oljefilter på plats för hand tills den sitter ordentligt mot motorn. Torka bort eventuella oljeutsläpp med en butik handduk.
7

Lägg olja i motorn via oljepåfyllningen. Med hjälp av en tratt för att förhindra spill, häll upp till 3,1 liter olja i motorn. Torka bort eventuellt spill med en butik handduk och byt oljepåfyllningslocket.
8

tillbaka den undre kåpan, skjuta in den under motorcykeln och lyfta den på plats. Säkra kåpan till motorcykeln genom att installera de fem skruvarna följt av enstaka Allen bult på varje sida. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106884.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.