Så ändrar bromsbeläggen på en Harley Davidson

Medan de flesta motorcyklar är betygsatt av kraften som produceras av deras motor, bromsförmåga är en underskattad förmåga. Att sakta en massiv Harley-Davidson motorcykel till ett stopp är ingen lätt uppgift och kräver en uppsättning tjocka bromsbelägg för att motstå den mängd friktion som skapas under processen för inbromsning. Med tiden kommer bromsbeläggen bära bort och lämnar mycket lite ytarea att gripa bromsrotorn, så småningom incapacitating bromssystemet och skadar rotorn. Lyckligtvis ersätter bromsbelägg är en enkel uppgift som normalt kan åstadkommas på mindre än en halvtimme. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Aerosol broms rengöringsspray
Handdukar
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort bromsok från motorcykeln. Med hjälp av en hylsnyckel, skruva loss skruvarna som håller fast bromsoket på framgaffeln eller swing arm fäste. Skjut tjocklek av av fästet och bromsen rotorn.
2

Lossa bromsbelägg stiften på sidan av bromsok med en hylsnyckel. Dra bromsbelägg och slammerförhindrande våren ur bromsoket.
3

Spraya insidan av bromsok med en aerosol broms rengöring spray för att avlägsna smuts och damm uppbyggd. Torka bort överflödigt med en handduk. Med hjälp av en platt skruvmejsel, tryck bromskolvarna i bromsoket.
4

Placera slammerförhindrande fjädern över baksidan av de nya bromsbelägg. Sätt i bromsbelägg och slammerförhindrande våren i bromsoket. Fäst elektroderna på plats genom att infoga stiften bromsbelägg, dra åt stiften med en hylsnyckel.
5

Skjut bromsoket över bromsen rotor och på fästet på svängarm eller framsidan gaffel. Sätt bromsok s fästbultar och dra åt med en hylsnyckel.
6

Squeeze eller bromshandtaget flera gånger för att stänga bromsok s kolvar och bromsbelägg runt bromsskivan. Stanna när spaken kräver en fast drag eller tryck för att manövrera bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107007.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.