Hur byta olja på en Suzuki LTR 450

Suzuki LTR 450 bör ha oljan ändras beroende mer på hur den används i motsats till en viss tidsintervall. Den renare oljan, desto längre tid kommer att pågå. Om den används hårt, som i konkurrens, bör det bytas efter varje tävling. Byte av filter är inte nödvändigt om inte metallspån finns i oljan. Oljan och filtret bör bytas varje säsong om det bara är måttligt använt. Suzuki rekommenderar syntetisk olja trots ett bra betyg av 10-40 olja räcker. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn i fem minuter för att värma upp oljan. Placera drain pan under motorn. Ta bort de två stora bultarna i fallet och bulten i oljetanken, med hjälp av en skiftnyckel. Låt oljan rinna i 15 minuter.
2

Montera de två skruvarna och oljetanken bult, noga med att inte skada gängorna. Oljetanken har mycket tunna trådar, så måste man vara försiktig att inte dra ur kontakten eller det kommer band.
3

Ta bort locket oljefilter, med hjälp av en skiftnyckel. Släpp locket, följt av fjädern och filtret. Sätt i filtret, följt av fjädern och sedan locket. Dra ner med nyckeln.
4

Fyll kopplingshuset med 400 ml och oljetanken med 1400 ml olja. Kör motorn i fem minuter. Stäng av den och kontrollera nivån. Inte trär inte mätstickan i, bara släppa ner till botten av locket och ta ut dem för att kolla. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107285.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.