Hur man installerar Yamaha 650 Poäng

Yamahas XS 650 är en av företagets mest framgångsrika modeller genom tiderna, bevisas av en 15 år produktionen löpa innan den upphörde 1985. Alla XS 650S byggda före 1980 användes ett par mekaniska kontaktpunkter brytare för att driva tändsystemet, vilket genererar en gnista som de punkter passerar över en uppsättning lober på motorns kamaxel. Så småningom kommer de punkter slits ut, vilket minskar intensiteten av gnista. Byta din XS 650: s poäng är en ganska enkel uppgift, men det kan ta ett par försök att anpassa den nya punkter över motsvarande lober. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
8 mm nyckel
Hylsnyckel
17 mm hylsa
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den runda punkter locket från den vänstra sidan av cylindern höra. Lossa lockets skruvar med en stjärnskruvmejsel och dra locket bort från punkter plattan.
2

Ta bort den lilla muttern som håller kondensorn kablar till upphöjda inlägg på båda punkterna med en 8 mm nyckel. Dra kondensorn tråd, mutter och båda isoleringsbrickor bort av varje punkt. Addera 3

bort skruven nära de punkter 'inlägg med en stjärnskruvmejsel, dra sedan de punkter bort av timing plattan . Lossa eller ta bort någon av de övriga skruvarna på timing plattan.
4

Installera en ny uppsättning punkter på timing plattan, efter omvänd ordningsföljd.
5

Avlägsna stora runda generatorn locket på vänster sida av motorns vevhus, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort lockets skruvar. Detta kommer att ge tillgång till motorns vevaxel
6

Placera en hylsnyckel utrustad med en 17 mm hylsa på änden av vevaxeln. Vrid vevaxeln moturs tills någon av punkterna öppnas helt. Kontrollera att linjen imprinted in i vevaxelns rotorn är inriktad med F-märket på botten av generatorn porten.
7

Mät gapet mellan punktens kontakt med ett bladmått. Poängen måste ha ett gap mellan 0,3 och 0,4 mm (0,011-0,015 tum). Om punktens gapet inte ligger inom detta intervall, lossa punktens fästskruv och flytta positionen närmare eller längre bort från kamaxeln, placerad i centrum av tidpunkten plattan. Kontrollera igen gapet och flytta vid behov, dra åt den punkt monteringsskruv.
8

Vrid motorn moturs ett helt varv med hylsnyckel tills den återstående punkten öppnas helt. Kontrollera och justera punkten gapet som visas i föregående steg.
9

tillbaka de punkter och täcker generator, med en stjärnskruvmejsel för att dra åt luckornas bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110286.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.