Motorcykel till Rider Kommunikationsalternativ

Åka motorcykel två-up, eller med en passagerare, är en upplevelse många cyklister njuta med deras närstående. Men det kan vara frustrerande när man försöker kommunicera med varandra utöver grundläggande handsignaler. Enkel konversation är nästan omöjligt ovan hastigheter parkeringsplats. Det finns ett antal alternativ för att tillåta en förare och passagerare att föra ett samtal medan ridning kors stad eller längdskidåkning. Bluetooth

Bluetooth motorcykel kommunikationsenheter är vanligtvis hjälmmonterad. Styrenheten är fäst på utsidan av hjälmen med högtalare och mikrofon som sitter på insidan av hjälmen. Ledningarna för högtalarna kan oftast döljas under hjälmen stoppning. Eftersom de enda trådarna är de på hjälmen finns det ingen risk att glömma att dra innan du hämtar ut cykeln och skada systemet. Förare och passagerare vardera behöver sin egen enhet, som ska paras ihop. Samtal mellan förare och passagerare med Bluetooth är full duplex, mycket likt en telefon, där både användare kan tala samtidigt. Många Bluetooth-enheter kan paras ihop med flera enheter, t.ex. en mobiltelefon eller GPS-enhet, och vissa har en kontakt på styrenheten för att koppla in en MP3-spelare. Vissa hjälm tillverkare erbjuder hjälmar med inbyggd Bluetooth snabbtelefoner.
Two-Way Radio
p Det finns två huvudtyper av tvåvägs radioapparater som används för ryttare kommunikation, FRS /GMRS och CB. Denna typ av kommunikatör består vanligen av en radioenhet som kan klippas till ett bälte eller jacka eller fäst till en styresmonteringen. Trådar sedan körs från enheten till högtalarna och mikrofonen inrymt inuti hjälmen. Förare och passagerare vardera behöver sin egen radio. Två-vägs radioapparater har flera kanaler, så varje användare måste vara inställda på samma kanal. Dessa radioapparater är nästan alltid simplex, vilket innebär att endast en person kan tala åt gången, och många har en push-to-talk krav, vilket innebär att hålla nere en knapp medan du talar och släppa knappen för att kunna höra den andra person. En fördel med handhållen tvåvägs radioapparater är att du kan fortsätta att använda dem (utan hjälm monterade högtalare och mikrofoner) från motorcykeln. FCC kräver en licens för att driva en GMRS band radio.
Intercom Systems

Några high-end touring motorcyklar utrustade med intercom system installerade på cykeln . Det finns ett antal eftermarknadssystem finns också. Förare och passagerare plug deras hjälmmonterade headset (mikrofon och högtalare) i basenheten. Basenheten får sin makt genom att vara ansluten antingen direkt till motorcykelns batteri eller genom att ansluten till ett eluttag på cykeln. Många av dessa enheter har ingångar för andra typer av kommunikation, såsom radio för cykel-till-cykel kommunikation, GPS och MP3-spelare.
Funktioner och program

Innan beslut fattas om vilken typ av ryttare kommunikationssystemet att köpa, fundera över hur du kommer oftast att använda den. Om du oftast bara behöver kommunicera mellan förare och passagerare på cykeln, kan en Bluetooth vara bäst. Vissa enheter tillåter dig att koppla ihop upp till fyra enheter. Bluetooth-enheter är oftast inte kompatibla med enheter från en annan tillverkare.

För ryttare som vill kommunicera med en passagerare och andra cyklar, en två-vägs radio erbjuder ett bättre alternativ. Dessa radioapparater kan kommunicera med ett obegränsat antal andra radioapparater på samma band och kanal.

Intercom system erbjuder störst flexibilitet. Du kan kommunicera enbart mellan förare och passagerare, eller med tillägg av en två-radio, med en stor grupp ryttare. Och många av dessa system omfattar externa högtalare för fylligare njutning av inbyggda eller extern CD-eller MP3-spelare eller AM /FM radio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111140.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.