Vilket år var det första Harley Davidson Softail Byggd?

Harley-Davidsons motorcyklar är kända för sin nostalgiska utseende. Före 1984 använde majoriteten av Harley-Davidsons som hade en bakre upphängning en tvilling bakre inställning stötdämpare. Det skulle förändras med införandet av FXST Softail, som blandas den klassiska utseendet på en stel ram med ett dolt upphängningssystem för att ge bästa kombination av komfort, prestanda och retrostil. 1984 FXST

nya-för-1984 FXST Softail var officiellt introducerades i juni 1983 och presenterade Harley-Davidsons nya 1340 motorn cc Evolution. Den FXST rönt uppmärksamhet tidskrifter perioden motorcykel och ryttare. Försäljningen av den nya FXST överträffade snabbt de övriga modellerna i Harley-Davidsons lineup, trots en relativt högre begärt pris på $ 7999.
Designelement

FXST utseende var rotad i hård-tailed helikoptrarna som var alltmer populärt under 1970-talet. För att skapa rätt utseende, använde Softail en bakre svingarm med en triangulär profil som härmade linjerna i motorcykelns stolskenorna, skapar utseendet på ett enda stycke ram. Ett par hydrauliskt dämpad stötdämpare ansluter botten av svingarmen till Softail s ram, återstående osedda såvida sett underifrån. Att fortsätta sin chopper-liknande utseende, var en hästskoformad oljetank monterat direkt på ramens stolskenorna, tillsammans med höga, buck-horn styret och ett starkt klev enda stycke sits.

Identifiera en första året FXST

Även om FXST har blivit en stapelvara i Harley-Davidsons lineup, några av bitarna och komponenter som används på 1984 FXST tjänar till att identifiera det som ett första årsmodell . Den mest uppenbara skillnaden är att sparka starter sitter på höger sida av motorns vevhus, en funktion som inte fanns med på någon av Harley-Davidsons övriga Evolution-motorer maskiner. Dessutom har första-års modeller också utrustade med guld bar-och-sköld emblem bränsletanken och en hastighetsmätare med en högsta angivna hastighet av 85 mph.
Softail Legacy

Harley-Davidson följde upp framgången med FXST med en ny touring-modell 1986, dubbat FLSTC Heritage Softail, att tjäna till förmån för de ryttare som föredragen långväga ridning över chopper utseende. Med den nostalgiska utseendet ytterligare med sin fjäder dämpad-framgaffel, släppte Harley-Davidson den FXSTS Softail Springer 1988. Harley-Davidsons Softail serien fortsatte att växa under åren, inklusive noterbara modeller som FXSTD Deuce och FLSTF Fat Boy. Som av 2011, erbjuder Harley-Davidson Softail sju modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111035.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.