Hur man dränera vätska från en motorcykel

rutinmässigt vätska ändringar på din motorcykel kan hjälpa till att hålla den i trim. Du kan spara lite pengar genom att ändra din motorcykel olja och bromsvätskor i ditt eget garage. Du bör ändra din motorcykel olja varje 6000 miles. Bromsvätskan ska bytas var ett till två år. Saker du behöver
Oljetråg
skiftnyckel eller Ratchet och uttag
filter skiftnyckel Rags
Momentnyckel
Funnel
Oil
bromsluftning kit
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
byta olja
1

Inrätta en plats i ditt garage eller uppfart att arbeta på att ändra din olja. Ställ in alla de verktyg du behöver i förväg så att du inte kommer att behöva klättra runt söker efter en skiftnyckel eller en trasa.
2

Ställ din motorcykel på sidostödet. Placera drain pan under bulten märkt "motorolja." Ta bort bulten med hjälp av en fast nyckel eller en Ratchet och uttag. Flytta pannan vid behov, eftersom den gamla oljan sipprar ut. Addera 3

Skruva av oljefiltret med ett filter skiftnyckel medan den gamla oljan töms. Filtret kan ha lite olja på det, så var noga med att inte plaska dig själv när du tar bort filtret.
4

Torka bort all smuts och skräp från bulten pluggen och ersätta den med en momentnyckel.
5

Förbered oljefiltret genom att fylla den en fjärdedel av vägen med ny olja. Swish oljan runt i filtret för att säkerställa att oljan får god kontakt med motorn. Byt filter och häll en halv liter olja i filtret med hjälp av en tratt för att inte spilla olja. Kontrollera din olja nivåer för att säkerställa att de är till din manuella specifikationer.
Byta bromsvätskor
6

Fäst bromsluftning kit till bromsvätskan bröstvårtan, som ligger på bromsen bromsoket. Vrid bröstvårtan lös, den gamla bromsvätskan rinner in satsens vätskebehållare
7

bort din motorcykel befälhavare cylinder lock för att se vätskan inte töms helt.. Refill huvudcylindern med ny bromsvätska, med hjälp av en tratt att hälla vätskan i cylindern.
8

Pump till motorcykelns bromshandtaget för att pressa vätskan i satsens behållaren. När vätskan rinner helt klar, betyder det att vätskan har spolats helt.
9

Dra åt nippeln bromsvätska med momentnyckel och ersätta huvudcylinder övre luckan. Ta blödningen kit. Torka upp eventuellt läckage och spill med trasor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111427.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.